Nabeschouwing Go Ahead Eagles - NEC (2-1) || Eerste Divisie 2020/2021

Vrijdag 7 mei 2021 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2020/2021 neemt Go Ahead Eagles het vrijdag 7 mei 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in De Adelaarshorst in Deventer.

Via de Go Ahead Eagles - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Go Ahead Eagles - NEC (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Go Ahead Eagles en NEC is onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof geëindigd in een 2-1 overwinning voor Go Ahead Eagles. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door L. Brouwers, waarmee Go Ahead Eagles met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 25e minuut voor dat Go Ahead Eagles via S. Hendriks op 2-0 kwam te staan. In de 41e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het J. Bruijn van NEC die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 2-1.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martin van den Kerkhof, waardoor Go Ahead Eagles dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Go Ahead Eagles - NEC 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Go Ahead Eagles - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Go Ahead Eagles Doelpunt L. Brouwers Go Ahead Eagles 1-0
25' Penalty Go Ahead Eagles Penalty S. Hendriks Go Ahead Eagles 2-0
41' Penalty NEC Penalty J. Bruijn NEC 2-1
55' Wissel Go Ahead Eagles Wissel J. Idzes voor L. Brouwers Go Ahead Eagles
64' Wissel NEC Wissel T. Beekman voor R. van Eijden NEC
72' Wissel Go Ahead Eagles Wissel W. Droste voor J. Eersteling Go Ahead Eagles
72' Wissel Go Ahead Eagles Wissel A. Rabillard voor B. Van Hoeven Go Ahead Eagles
84' Wissel NEC Wissel M. de Wolf voor J. Bruijn NEC
86' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Z. Eddahchouri voor G. Botos Go Ahead Eagles
86' Wissel Go Ahead Eagles Wissel J. Mulenga voor S. Hendriks Go Ahead Eagles
93' Gele kaart NEC Gele kaart voor C. Odenthal NEC
Video hoogtepunten en samenvatting Go Ahead Eagles - NEC
Opstellingen Go Ahead Eagles - NEC
De opstellingen van Go Ahead Eagles en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Go Ahead Eagles gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en NEC zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Go Ahead Eagles - NEC

Go Ahead Eagles en NEC treffen elkaar in de 37e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin van den Kerkhof en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Go Ahead Eagles en NEC in de Eerste Divisie vond plaats op 23 oktober 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is NEC favoriet. 2 keer wist de ploeg van Go Ahead Eagles te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Go Ahead Eagles. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Go Ahead Eagles 1
Winst NEC 2
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Go Ahead Eagles op een 3e positie staat, terwijl we NEC terugvinden op de 6e plaats.