Nabeschouwing NEC - FC Dordrecht (2-1) || Eerste Divisie 2020/2021

Woensdag 12 mei 2021 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2020/2021 neemt NEC het woensdag 12 mei 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Dordrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - FC Dordrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - FC Dordrecht (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen NEC en FC Dordrecht is onder leiding van scheidsrechter Nick Smit geëindigd in een 2-1 overwinning voor NEC. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Dordrecht kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van N. Bannis. NEC kwam in de 16e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Janga, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 93e minuut zette J. Vet zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee NEC de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Nick Smit, waardoor NEC dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE NEC - FC Dordrecht 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - FC Dordrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt N. Bannis met assist van M. Suray FC Dordrecht 0-1
16' Doelpunt NEC Doelpunt R. Janga met assist van E. Barreto NEC 1-1
60' Wissel NEC Wissel T. Beekman voor E. Barreto NEC
60' Wissel NEC Wissel K. Bukusu voor R. van Eijden NEC
68' Wissel FC Dordrecht Wissel B. Vliet voor M. Suray FC Dordrecht
73' Wissel NEC Wissel M. de Wolf voor J. Okita NEC
73' Wissel NEC Wissel T. Ondaan voor J. Bruijn NEC
76' Wissel NEC Wissel T. Baeten voor R. Janga NEC
83' Wissel FC Dordrecht Wissel J. Vicario voor A. Ugur FC Dordrecht
84' Wissel FC Dordrecht Wissel J. Bliek voor D. Koswal FC Dordrecht
93' Doelpunt NEC Doelpunt J. Vet met assist van T. Ondaan NEC 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - FC Dordrecht
Opstellingen NEC - FC Dordrecht
De opstellingen van NEC en FC Dordrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NEC gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en FC Dordrecht zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing NEC - FC Dordrecht

NEC en FC Dordrecht treffen elkaar in de 38e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nick Smit en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen NEC en FC Dordrecht in de Eerste Divisie vond plaats op 12 december 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is NEC favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl FC Dordrecht slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst NEC 3
Winst FC Dordrecht 1
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel NEC op een 7e positie staat, terwijl we FC Dordrecht terugvinden op de 20e plaats.