Nabeschouwing SC Cambuur - De Graafschap (1-1) || Eerste Divisie 2020/2021

Vrijdag 30 april 2021 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2020/2021 neemt SC Cambuur het vrijdag 30 april 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen De Graafschap. De wedstrijd wordt gespeeld in Cambuurstadion in Leeuwarden.

Via de SC Cambuur - De Graafschap live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Cambuur - De Graafschap (1-1)

De Eerste Divisie 2020/2021 wedstrijd tussen SC Cambuur en De Graafschap geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van M. Breij zette De Graafschap op een 0-1 voorsprong in de 31e minuut van de wedstrijd. SC Cambuur kwam na 60 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van G. Korte, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE SC Cambuur - De Graafschap 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Cambuur - De Graafschap teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor D. Verbeek De Graafschap
31' Eigen doelpunt De Graafschap Eigen doelpunt M. Breij De Graafschap 0-1
46' Wissel SC Cambuur Wissel M. Paulissen voor N. Doodeman SC Cambuur
46' Wissel SC Cambuur Wissel G. Korte voor R. Oratmangoen SC Cambuur
57' Wissel SC Cambuur Wissel R. Maulun voor M. Breij SC Cambuur
58' Wissel De Graafschap Wissel J. Konings voor D. Verbeek De Graafschap
60' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt G. Korte met assist van I. Kallon SC Cambuur 1-1
63' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor E. Schouten SC Cambuur
71' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor De Graafschap
73' Wissel De Graafschap Wissel R. Seuntjens voor J. Opoku De Graafschap
74' Wissel SC Cambuur Wissel D. Sambissa voor I. Kallon SC Cambuur
79' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor A. Bangura SC Cambuur
82' Wissel SC Cambuur Wissel S. Nieuwpoort voor C. Mac-Intosch SC Cambuur
Video hoogtepunten en samenvatting SC Cambuur - De Graafschap
Opstellingen SC Cambuur - De Graafschap
De opstellingen van SC Cambuur en De Graafschap zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Cambuur gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en De Graafschap zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing SC Cambuur - De Graafschap

SC Cambuur en De Graafschap treffen elkaar in de 36e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Cambuur en De Graafschap in de Eerste Divisie vond plaats op 19 november 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor SC Cambuur. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide teams is De Graafschap favoriet. 5 keer wist de ploeg van SC Cambuur te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor SC Cambuur. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst SC Cambuur 4
Winst De Graafschap 5
Gelijkspel 6
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Cambuur op een 1e positie staat, terwijl we De Graafschap terugvinden op de 2e plaats.