Nabeschouwing Jong AZ - Excelsior (2-1) || Eerste Divisie 2020/2021

Vrijdag 7 mei 2021 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2020/2021 neemt Jong AZ het vrijdag 7 mei 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Excelsior. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de Jong AZ - Excelsior live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong AZ - Excelsior (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong AZ en Excelsior is onder leiding van scheidsrechter Robin Gansner geëindigd in een 2-1 overwinning voor Jong AZ. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door E. Omarsson, waarmee Excelsior met 0-1 de leiding nam. Jong AZ kwam in de 17e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Duin, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Jong AZ vervolgens op 2-1. Het was J. Duin die vanaf 11 meter wist te scoren in de 46e minuut.

In de 78e minuut werd J. Baas van Excelsior met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Excelsior het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Robin Gansner, waardoor Jong AZ dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Jong AZ - Excelsior 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong AZ - Excelsior teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Excelsior Doelpunt E. Omarsson met assist van T. Oude Kotte Excelsior 0-1
8' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor J. Berkhout Jong AZ
17' Doelpunt Jong AZ Doelpunt J. Duin met assist van Y. Barasi Jong AZ 1-1
39' Wissel Excelsior Wissel J. Baas voor R. Niemeijer Excelsior
45' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor M. Wieffer Excelsior
46' Penalty Jong AZ Penalty J. Duin Jong AZ 2-1
46' Wissel Jong AZ Wissel E. Poku voor H. Evjen Jong AZ
46' Wissel Jong AZ Wissel J. Jacobs voor J. Duin Jong AZ
57' Wissel Excelsior Wissel N. Tjoe a On voor L. Bruins Excelsior
76' Wissel Excelsior Wissel S. Fischer voor S. Skogen Excelsior
78' Rode kaart Excelsior Rode kaart voor J. Baas Excelsior
79' Wissel Jong AZ Wissel R. Sedlacek voor Y. Barasi Jong AZ
79' Wissel Jong AZ Wissel R. Margaret voor M. Taabouni Jong AZ
90' Wissel Jong AZ Wissel F. De Jong voor Z. Buurmeester Jong AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Jong AZ - Excelsior
Opstellingen Jong AZ - Excelsior
De opstellingen van Jong AZ en Excelsior zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong AZ gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Excelsior zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.