Nabeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard (4-2) || Eerste Divisie 2011/2012

Vrijdag 16 december 2011 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2011/2012 neemt PEC Zwolle het vrijdag 16 december 2011 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard.

Via de PEC Zwolle - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard (4-2)

Het Eerste Divisie duel tussen PEC Zwolle en Fortuna Sittard is geëindigd in een 4-2 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 9e minuut dacht PEC Zwolle op voorsprong te komen via een doelpunt van B. van Hintum. Helaas voor PEC Zwolle werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 26e minuut was het PEC Zwolle dat via N. Mamedov dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. B. van Hintum dacht na 30 minuten te scoren voor PEC Zwolle, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 45e minuut scoorde Fortuna Sittard via H. Gommans, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 56 minuten spelen wist PEC Zwolle via J. van den Berg de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 75e minuut scoorde W. Scheelen namens Fortuna Sittard. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 4-2 eindstand.

Wedstrijdstatistieken PEC Zwolle - Fortuna Sittard
4
2
LIVE PEC Zwolle - Fortuna Sittard 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt B. van Hintum PEC Zwolle
13' Wissel PEC Zwolle Wissel N. Mamedov voor F. Narsingh PEC Zwolle
26' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt N. Mamedov PEC Zwolle
30' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt B. van Hintum PEC Zwolle
45' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt H. Gommans Fortuna Sittard
56' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt J. van den Berg PEC Zwolle
62' Wissel Fortuna Sittard Wissel L. Gulpen voor D. Hoesen Fortuna Sittard
75' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt W. Scheelen Fortuna Sittard
75' Wissel PEC Zwolle Wissel Jesper Drost voor R. Achenteh PEC Zwolle
75' Wissel Fortuna Sittard Wissel R. Janssen voor T. Dreesen Fortuna Sittard
87' Wissel PEC Zwolle Wissel M. Saymak voor N. Maachi PEC Zwolle
87' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Secerovic voor R. Voorn Fortuna Sittard
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - Fortuna Sittard
Opstellingen PEC Zwolle - Fortuna Sittard

Voorbeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard

PEC Zwolle en Fortuna Sittard treffen elkaar in de 17e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2011/2012.

De vorige ontmoeting tussen PEC Zwolle en Fortuna Sittard in de Eerste Divisie vond plaats op 4 februari 2011 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is PEC Zwolle favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Fortuna Sittard slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.