Nabeschouwing Excelsior - RKC Waalwijk (1-1) || Eredivisie Nacompetitie 2018/2019

Woensdag 22 mei 2019 - 18:30 uur



In de Eredivisie Nacompetitie 2018/2019 neemt Excelsior het woensdag 22 mei 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - RKC Waalwijk (1-1)

De Eredivisie Nacompetitie 2018/2019 wedstrijd tussen Excelsior en RKC Waalwijk geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 38e minuut door S. Spierings, waarmee RKC Waalwijk met 0-1 de leiding nam. Excelsior kwam na 49 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van E. Ómarsson, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. In de 70e minuut kreeg S. Spierings van RKC Waalwijk voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en RKC Waalwijk de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

Wedstrijdstatistieken Excelsior - RKC Waalwijk
Goals
1
1
Balbezit
60%
40%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
1
4
Schoten totaal
32
6
Schoten op doel
5
2
Aanvallen
80
71
Gevaarlijke aanvallen
50
25
Passes
485
327
Overtredingen
7
18
Buitenspel
1
0
Corners
13
1
Wissels
3
3
LIVE Excelsior - RKC Waalwijk 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
35' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor E. Hansson RKC Waalwijk
35' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor S. Spierings RKC Waalwijk
38' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt S. Spierings met assist van E. Hansson RKC Waalwijk 0-1
46' Wissel Excelsior Wissel D. Eckert voor D. Haspolat Excelsior
49' Doelpunt Excelsior Doelpunt E. Ómarsson met assist van L. Bruins Excelsior 1-1
56' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor H. Matthys Excelsior
64' Wissel RKC Waalwijk Wissel D. Maatsen voor D. Seys RKC Waalwijk
70' Tweede gele kaart RKC Waalwijk Tweede gele kaart voor S. Spierings RKC Waalwijk
76' Wissel RKC Waalwijk Wissel H. Mulder voor A. Tahiri RKC Waalwijk
86' Wissel Excelsior Wissel M. Anderson voor E. Ómarsson Excelsior
88' Wissel Excelsior Wissel R. van der Meer voor J. Schouten Excelsior
89' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor E. Vaessen RKC Waalwijk
91' Wissel RKC Waalwijk Wissel I. van Weert voor E. Hansson RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - RKC Waalwijk
Opstellingen Excelsior - RKC Waalwijk
De opstellingen van Excelsior en RKC Waalwijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en RKC Waalwijk zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Ricardo Moniz
Formatie 4-3-3
Coach Fred Grim
Basiselftal RKC Waalwijk
# Speler Pos.
1 Etienne Vaessen K
2 Juriën Gaari V
4 Henrico Drost V
5 Paul Quasten V
3 Melle Meulensteen M
6 Daan Rienstra M
10 Stijn Spierings M
11 Emil Hansson M
8 Anas Tahiri A
7 Dylan Seys A
9 Mario Bilate A
Voorbeschouwing Excelsior - RKC Waalwijk

Excelsior en RKC Waalwijk treffen elkaar in de e speelronde van de Eredivisie Nacompetitie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Edwin van de Graaf en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en RKC Waalwijk in de Eredivisie Nacompetitie vond plaats op 19 mei 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor RKC Waalwijk. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is RKC Waalwijk favoriet. 1 keer wist de ploeg van Excelsior te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Excelsior. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Excelsior 0
Winst RKC Waalwijk 1
Gelijkspel 0
Totaal 1

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Excelsior - RKC Waalwijk Opstelling Excelsior Opstelling RKC Waalwijk Live Excelsior - RKC Waalwijk Live Excelsior - RKC Waalwijk kijken Excelsior - RKC Waalwijk kijken Live Excelsior - RKC Waalwijk stream Excelsior - RKC Waalwijk Fox Sports Nabeschouwing Excelsior - RKC Waalwijk Uitslag Excelsior - RKC Waalwijk Statistieken Excelsior - RKC Waalwijk Eredivisie Nacompetitie 2018/2019 Excelsior - RKC Waalwijk wedden Excelsior - RKC Waalwijk gokken Excelsior - RKC Waalwijk Unibet