Nabeschouwing SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen (2-1) || Eredivisie Vrouwen 2020/2021

Vrijdag 7 mei 2021 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2020/2021 neemt SC Heerenveen het vrijdag 7 mei 2021 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Alkmaar Vrouwen.

Via de SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen (2-1)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen SC Heerenveen en Alkmaar Vrouwen is onder leiding van scheidsrechter Kevin Puts geëindigd in een 2-1 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door N. van Dijk, waarmee SC Heerenveen W met 1-0 de leiding nam. SC Heerenveen W vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Z. van de Ven op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 61e minuut wist VV Alkmaar W de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via E. Henschen. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want VV Alkmaar W kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kevin Puts, waardoor SC Heerenveen dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt N. van Dijk SC Heerenveen W 1-0
30' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt Z. van de Ven met assist van W. ter Beek SC Heerenveen W 2-0
40' Gele kaart SC Heerenveen W Gele kaart voor R. van der Veen SC Heerenveen W
46' Wissel VV Alkmaar W Wissel K. Smal voor M. Boogaard VV Alkmaar W
61' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt E. Henschen met assist van C. Ripa VV Alkmaar W 2-1
68' Wissel SC Heerenveen W Wissel E. Kerkhof voor D. Philippo SC Heerenveen W
73' Wissel VV Alkmaar W Wissel S. Hand voor E. Henschen VV Alkmaar W
82' Wissel SC Heerenveen W Wissel W. Douma voor E. Huls SC Heerenveen W
86' Wissel VV Alkmaar W Wissel I. Zijp voor A. Kruijthof VV Alkmaar W
87' Wissel SC Heerenveen W Wissel N. Nijstad voor K. van de Westeringh SC Heerenveen W
88' Wissel SC Heerenveen W Wissel N. Buikema voor J. van der Veen SC Heerenveen W
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen
Opstellingen SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen
De opstellingen van SC Heerenveen en Alkmaar Vrouwen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen

SC Heerenveen en Alkmaar Vrouwen treffen elkaar in de 3e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Puts en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Heerenveen en Alkmaar Vrouwen in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 28 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Alkmaar Vrouwen. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is SC Heerenveen favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Alkmaar Vrouwen slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst SC Heerenveen 4
Winst Alkmaar Vrouwen 3
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Heerenveen op een 2e positie staat, terwijl we Alkmaar Vrouwen terugvinden op de 3e plaats.