Nabeschouwing FC Groningen - Excelsior (4-0) || Eredivisie 2017/2018

Zondag 29 april 2018 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt FC Groningen het zondag 29 april 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Excelsior. De wedstrijd wordt gespeeld in Noordlease Stadion in Groningen.

Via de FC Groningen - Excelsior live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - Excelsior (4-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en Excelsior is onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof geëindigd in een 4-0 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 42e minuut door T. van Weert, waarmee FC Groningen met 1-0 de leiding nam. FC Groningen vergrootte in de 46e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Memisevic op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 71e minuut volgde een derde treffer van FC Groningen, waarmee R. Doan zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor FC Groningen in de 73e minuut, nadat T. van Weert de 4-0 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor FC Groningen.

LIVE FC Groningen - Excelsior 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - Excelsior teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Wissel Excelsior Wissel J. Fortes voor M. Massop Excelsior
35' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor R. Koolwijk Excelsior
42' Doelpunt FC Groningen Doelpunt T. van Weert FC Groningen 1-0
46' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor J. Mattheij Excelsior
46' Doelpunt FC Groningen Doelpunt S. Memisevic met assist van A. Hrustic FC Groningen 2-0
57' Wissel FC Groningen Wissel Y. van Nieff voor J. Drost FC Groningen
63' Wissel Excelsior Wissel L. Garcia voor H. Faik Excelsior
63' Wissel Excelsior Wissel D. Haspolat voor R. Koolwijk Excelsior
66' Wissel FC Groningen Wissel K. Larsen voor S. Memisevic FC Groningen
71' Doelpunt FC Groningen Doelpunt R. Doan met assist van Y. van Nieff FC Groningen 3-0
73' Doelpunt FC Groningen Doelpunt T. van Weert met assist van Y. van Nieff FC Groningen 4-0
75' Wissel FC Groningen Wissel M. Breij voor J. Bacuna FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - Excelsior
Opstellingen FC Groningen - Excelsior
De opstellingen van FC Groningen en Excelsior zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Excelsior zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.