Nabeschouwing Athletic Club - APOEL (3-2) || Europa League 2016/2017

Donderdag 16 februari 2017 - 21:05 uur

In de Europa League 2016/2017 neemt Athletic Club het donderdag 16 februari 2017 om 21:05 uur in eigen huis op tegen APOEL. De wedstrijd wordt gespeeld in San Mamés Barria in Bilbao.

Via de Athletic Club - APOEL live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Athletic Club - APOEL (3-2)

Het Europa League duel tussen Athletic Club en APOEL is onder leiding van scheidsrechter Jonas Eriksson geëindigd in een 3-2 overwinning voor Athletic Club. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door G. Efrem, waarmee APOEL met 0-1 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van G. Merkis zorgde ervoor dat Athletic Club op 1-1 kwam te staan in de 38e minuut. In de 61e minuut zette Aduriz zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Athletic Club de leiding in de wedstrijd nam.

Na 72 minuten werd de voorsprong voor Athletic Club vergroot nadat Iñaki Williams de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk APOEL dat in de 89e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat G. Gianniotas de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jonas Eriksson bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Athletic Club.

LIVE Athletic Club - APOEL 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Athletic Club - APOEL teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart APOEL Gele kaart voor G. Efrem APOEL
13' Gele kaart APOEL Gele kaart voor G. Merkis APOEL
25' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Raúl García Athletic Club
36' Doelpunt APOEL Doelpunt G. Efrem met assist van Vinicius APOEL 0-1
38' Eigen doelpunt Athletic Club Eigen doelpunt G. Merkis Athletic Club 1-1
48' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor A. Laporte Athletic Club
52' Gele kaart APOEL Gele kaart voor G. Gianniotas APOEL
57' Wissel Athletic Club Wissel San José voor Iturraspe Athletic Club
57' Wissel Athletic Club Wissel Lekue voor Balenziaga Athletic Club
60' Wissel APOEL Wissel I. de Camargo voor F. Bertoglio APOEL
61' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Aduriz met assist van Muniain Athletic Club 2-1
64' Gele kaart APOEL Gele kaart voor C. Yamberé APOEL
72' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Iñaki Williams met assist van Raúl García Athletic Club 3-1
73' Wissel APOEL Wissel E. Aloneftis voor G. Efrem APOEL
77' Wissel APOEL Wissel Iñaki Astiz voor P. Soteriou APOEL
78' Wissel Athletic Club Wissel Susaeta voor Iñaki Williams Athletic Club
89' Doelpunt APOEL Doelpunt G. Gianniotas met assist van I. de Camargo APOEL 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Athletic Club - APOEL
Opstellingen Athletic Club - APOEL

Voorbeschouwing Athletic Club - APOEL

Athletic Club en APOEL spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonas Eriksson en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Athletic Club en APOEL elkaar treffen in de Europa League.