Nabeschouwing Anderlecht - Standard Luik (1-3) || Jupiler Pro League 2017/2018

Donderdag 10 mei 2018 - 14:30 uur

In de Jupiler Pro League 2017/2018 neemt Anderlecht het donderdag 10 mei 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Constant Vanden Stock (Bruxelles (Brussel)) in Brussel.

Via de Anderlecht - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Standard Luik (1-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen Anderlecht en Standard Luik is onder leiding van scheidsrechter Bart Vertenten geëindigd in een 1-3 overwinning voor Standard Luik. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 48e minuut door E. Junior, waarmee Standard Liège met 0-1 de leiding nam. Standard Liège vergrootte in de 51e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Emond op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 63e minuut wist Anderlecht de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via L. Teodorczyk.

Na 78 minuten werd de voorsprong voor Standard Liège vergroot nadat E. Junior de 1-3 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Standard Luik.

LIVE Anderlecht - Standard Luik 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

35' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor L. Teodorczyk Anderlecht
43' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor L. Selahi Standard Liège
44' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor A. Trebel Anderlecht
47' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor C. Fai Standard Liège
49' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor S. Kums Anderlecht
46' Wissel Anderlecht Wissel P. Gerkens voor K. Saief Anderlecht
46' Wissel Standard Liège Wissel Carlinhos voor L. Selahi Standard Liège
48' Doelpunt Standard Liège Doelpunt E. Junior met assist van M. Carcela-Gonzalez Standard Liège 0-1
51' Doelpunt Standard Liège Doelpunt R. Emond met assist van E. Junior Standard Liège 0-2
63' Doelpunt Anderlecht Doelpunt L. Teodorczyk met assist van P. Gerkens Anderlecht 1-2
76' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor G. Cimirot Standard Liège
76' Wissel Anderlecht Wissel M. Bruno voor L. Markovic Anderlecht
77' Wissel Standard Liège Wissel G. Koutroubis voor P. MPoku Standard Liège
78' Doelpunt Standard Liège Doelpunt E. Junior met assist van M. Carcela-Gonzalez Standard Liège 1-3
83' Wissel Anderlecht Wissel A. Saelemaekers voor A. Najar Anderlecht
91' Wissel Standard Liège Wissel M. Djenepo voor M. Carcela-Gonzalez Standard Liège
92' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor G. Koutroubis Standard Liège
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Standard Luik
Opstellingen Anderlecht - Standard Luik
De opstellingen van Anderlecht en Standard Luik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Standard Luik zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Hein Vanhaezebrouck
Voorbeschouwing Anderlecht - Standard Luik

Anderlecht en Standard Luik treffen elkaar in de 8e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bart Vertenten en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en Standard Luik in de Jupiler Pro League vond plaats op 18 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Standard Luik. Op basis van de afgelopen 38 duels tussen beide teams is Standard Luik favoriet. 13 keer wist de ploeg van Anderlecht te winnen, tegenover 12 winstpartijen voor Anderlecht. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Anderlecht 12
Winst Standard Luik 13
Gelijkspel 13
Totaal 38

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Anderlecht op een 2e positie staat, terwijl we Standard Luik terugvinden op de 3e plaats.