Nabeschouwing AZ - Ajax (0-1) || KNVB Beker 2013/2014

Donderdag 27 maart 2014 - 20:45 uur

AZ - Ajax

In de KNVB Beker 2013/2014 neemt AZ het donderdag 27 maart 2014 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Ajax.

Via de AZ - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Ajax (0-1)

Het KNVB Beker duel tussen AZ en Ajax is geëindigd in een 0-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor J. Veltman van Ajax. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 33e minuut het veld moest verlaten. In de 47e minuut kreeg M. Johansson van AZ voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor AZ de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. L. Schöne dacht na 48 minuten te scoren voor Ajax, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-1 eindstand.

Wedstrijdstatistieken AZ - Ajax
LIVE AZ - Ajax 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Ajax Gele kaart voor R. van Rhijn Ajax
32' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Veltman Ajax
33' Gele kaart Ajax Gele kaart voor N. Moisander Ajax
33' Tweede gele kaart Ajax Tweede gele kaart voor J. Veltman Ajax
39' Gele kaart AZ Gele kaart voor M. Johansson AZ
46' Wissel Ajax Wissel S. Denswil voor N. Boilesen Ajax
47' Tweede gele kaart AZ Tweede gele kaart voor M. Johansson AZ
48' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Schöne Ajax
51' Wissel AZ Wissel E. Reijnen voor C. Ortiz AZ
64' Wissel AZ Wissel D. Avdić voor A. Jóhannsson AZ
64' Wissel AZ Wissel J. Gudmundsson voor S. Berghuis AZ
69' Wissel Ajax Wissel L. Duarte voor T. Serero Ajax
71' Gele kaart Ajax Gele kaart voor L. de Sa Ajax
73' Wissel Ajax Wissel C. Poulsen voor L. de Sa Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Ajax
Opstellingen AZ - Ajax

Voorbeschouwing AZ - Ajax

AZ en Ajax spelen tegen elkaar in seizoen 2013/2014 van de KNVB Beker.

De vorige ontmoeting tussen AZ en Ajax in de KNVB Beker vond plaats op 27 februari 2013 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Ajax slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.