Nabeschouwing Athletic Club - Valencia (2-2) || Primera División 2023/2024

Zondag 29 oktober 2023 - 18:30 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Athletic Club het zondag 29 oktober 2023 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Valencia. De wedstrijd wordt gespeeld in San Mamés Barria in Bilbao.

Via de Athletic Club - Valencia live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Athletic Club - Valencia (2-2)

De Primera División 2023/2024 wedstrijd tussen Athletic Club en Valencia geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door Óscar de Marcos, waarmee Athletic Club met 1-0 de leiding nam. Valencia kwam in de 62e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Fran Pérez, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 68e minuut zette Hugo Duro zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Valencia de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Athletic Club nadat Álex Berenguer in de 97e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Athletic Club - Valencia 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Athletic Club - Valencia teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Aitor Paredes Athletic Club
32' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Óscar de Marcos met assist van Nico Williams Athletic Club 1-0
55' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Dani García Athletic Club
57' Gele kaart Valencia Gele kaart voor Selim Amallah Valencia
59' Wissel Valencia Wissel Sergi Canós voor Selim Amallah Valencia
62' Doelpunt Valencia Doelpunt Fran Pérez met assist van Hugo Duro Valencia 1-1
65' Wissel Athletic Club Wissel Beñat Prados voor Aitor Paredes Athletic Club
65' Wissel Athletic Club Wissel Mikel Vesga voor Dani García Athletic Club
68' Doelpunt Valencia Doelpunt Hugo Duro met assist van Fran Pérez Valencia 1-2
69' Wissel Athletic Club Wissel Asier Villalibre voor Gorka Guruzeta Athletic Club
70' Wissel Athletic Club Wissel Álex Berenguer voor Nico Williams Athletic Club
72' Wissel Athletic Club Wissel Iker Muniain voor Oihan Sancet Athletic Club
73' Wissel Valencia Wissel Dimitri Foulquier voor Fran Pérez Valencia
73' Wissel Valencia Wissel Hugo Guillamón voor Diego Lopez Noguerol Valencia
78' Wissel Valencia Wissel Roman Yaremchuk voor Hugo Duro Valencia
87' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Iñigo Ruiz de Galarreta Athletic Club
97' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Álex Berenguer met assist van Iñaki Williams Athletic Club 2-2
Video hoogtepunten en samenvatting Athletic Club - Valencia
Opstellingen Athletic Club - Valencia
De opstellingen van Athletic Club en Valencia zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Athletic Club gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Valencia zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Athletic Club - Valencia

Athletic Club en Valencia treffen elkaar in de 11e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jorge Figueroa Vázquez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Athletic Club en Valencia in de Primera División vond plaats op 11 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Athletic Club. Op basis van de afgelopen 36 duels tussen beide teams is Valencia favoriet. 12 keer wist de ploeg van Athletic Club te winnen, tegenover 11 winstpartijen voor Athletic Club. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Athletic Club 11
Winst Valencia 12
Gelijkspel 13
Totaal 36

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Athletic Club op een 6e positie staat, terwijl we Valencia terugvinden op de 9e plaats.