Nabeschouwing Girona - Athletic Club (1-1) || Primera División 2023/2024

Maandag 27 november 2023 - 21:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Girona het maandag 27 november 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Athletic Club. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Municipal de Montilivi in Girona.

Via de Girona - Athletic Club live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Girona - Athletic Club (1-1)

De Primera División 2023/2024 wedstrijd tussen Girona en Athletic Club geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 55e minuut door Viktor Tsygankov, waarmee Girona met 1-0 de leiding nam. Athletic Club kwam na 67 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Iñaki Williams, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Girona - Athletic Club 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Girona - Athletic Club teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

51' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Gorka Guruzeta Athletic Club
55' Doelpunt Girona Doelpunt Viktor Tsygankov Girona 1-0
59' Gele kaart Girona Gele kaart voor Daley Blind Girona
67' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Iñaki Williams met assist van Oihan Sancet Athletic Club 1-1
69' Wissel Girona Wissel Portu voor Cristhian Stuani Girona
69' Wissel Girona Wissel Yan Couto voor Arnau Martínez Girona
74' Wissel Athletic Club Wissel Raúl García voor Gorka Guruzeta Athletic Club
77' Wissel Girona Wissel Pablo Torre voor Iván Martín Girona
81' Wissel Athletic Club Wissel Álex Berenguer voor Nico Williams Athletic Club
81' Wissel Athletic Club Wissel Marcelo Gaete voor Iñigo Ruiz de Galarreta Athletic Club
85' Wissel Girona Wissel Ibrahima Kébé  voor Yangel Herrera Girona
85' Wissel Girona Wissel Valery Fernández voor Viktor Tsygankov Girona
90' Wissel Athletic Club Wissel Malcom Ares voor Iñaki Williams Athletic Club
90' Wissel Athletic Club Wissel Unai Gómez voor Oihan Sancet Athletic Club
Video hoogtepunten en samenvatting Girona - Athletic Club
Opstellingen Girona - Athletic Club
De opstellingen van Girona en Athletic Club zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Girona gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Athletic Club zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Girona - Athletic Club

Girona en Athletic Club treffen elkaar in de 14e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mario Melero López en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Girona en Athletic Club in de Primera División vond plaats op 26 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Girona. Op basis van de afgelopen 6 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Girona als Athletic Club wisten 3 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Winst Girona 3
Winst Athletic Club 3
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Girona op een 2e positie staat, terwijl we Athletic Club terugvinden op de 6e plaats.