Nabeschouwing Granada - Athletic Club (1-1) || Primera División 2023/2024

Maandag 11 december 2023 - 21:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Granada het maandag 11 december 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Athletic Club. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Nuevo Los Cármenes in Granada.

Via de Granada - Athletic Club live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Granada - Athletic Club (1-1)

De Primera División 2023/2024 wedstrijd tussen Granada en Athletic Club geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Iñaki Williams, waarmee Athletic Club met 0-1 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van Iñigo Ruiz de Galarreta zorgde ervoor dat Granada op 1-1 kwam te staan in de 55e minuut.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Granada - Athletic Club 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Granada - Athletic Club teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Iñaki Williams met assist van Íñigo Lekue Athletic Club 0-1
55' Eigen doelpunt Granada Eigen doelpunt Iñigo Ruiz de Galarreta Granada 1-1
67' Wissel Athletic Club Wissel Yuri Berchiche voor Óscar de Marcos Athletic Club
67' Wissel Athletic Club Wissel Asier Villalibre voor Gorka Guruzeta Athletic Club
78' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Nico Williams Athletic Club
79' Wissel Granada Wissel José Callejón voor Lucas Boyé Granada
79' Wissel Granada Wissel Njegoš Petrović voor Gonzalo Villar Granada
79' Wissel Athletic Club Wissel Marcelo Gaete voor Iñigo Ruiz de Galarreta Athletic Club
80' Wissel Athletic Club Wissel Álex Berenguer voor Iñaki Williams Athletic Club
88' Wissel Athletic Club Wissel Peru Nolaskoain Esnal voor Beñat Prados Athletic Club
90' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Yuri Berchiche Athletic Club
91' Wissel Granada Wissel Antonio Puertas voor Sergio Ruiz Alonso Granada
Video hoogtepunten en samenvatting Granada - Athletic Club
Opstellingen Granada - Athletic Club
De opstellingen van Granada en Athletic Club zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Granada gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Athletic Club zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Granada - Athletic Club

Granada en Athletic Club treffen elkaar in de 16e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Miguel Ángel Ortiz Arias en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Granada en Athletic Club in de Primera División vond plaats op 10 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Granada. Op basis van de afgelopen 18 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Granada als Athletic Club wisten 7 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 4 keer in een gelijkspel.

Winst Granada 7
Winst Athletic Club 7
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Granada op een 19e positie staat, terwijl we Athletic Club terugvinden op de 6e plaats.