Nabeschouwing Las Palmas - Getafe (2-0) || Primera División 2023/2024

Vrijdag 1 december 2023 - 21:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Las Palmas het vrijdag 1 december 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Getafe. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de Gran Canaria in Las Palmas de Gran Canaria.

Via de Las Palmas - Getafe live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Las Palmas - Getafe (2-0)

Het Primera División duel tussen Las Palmas en Getafe is onder leiding van scheidsrechter Mateo Busquets Ferrer geëindigd in een 2-0 overwinning voor Las Palmas. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 43e minuut door Julián Araujo, waarmee Las Palmas met 1-0 de leiding nam. In de 48e minuut moest Omar Alderete van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Mateo Busquets Ferrer een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Getafe verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Las Palmas via een goal van Cristian Herrera in de 92e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Las Palmas.

LIVE Las Palmas - Getafe 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Las Palmas - Getafe teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Óscar Rodríguez Getafe
11' Gele kaart Getafe Gele kaart voor Óscar Rodríguez Getafe
43' Doelpunt Las Palmas Doelpunt Julián Araujo met assist van Kirian Rodríguez Las Palmas 1-0
46' Wissel Getafe Wissel Juanmi Latasa voor Djené Getafe
47' Omar Alderete Getafe
48' Rode kaart Getafe Rode kaart voor Omar Alderete Getafe
53' Wissel Getafe Wissel Domingos Duarte voor Óscar Rodríguez Getafe
55' Gele kaart Getafe Gele kaart voor Damián Suárez Getafe
63' Wissel Las Palmas Wissel Máximo Perrone voor Munir El Haddadi Las Palmas
63' Wissel Las Palmas Wissel Marvin Park voor Enzo Loiodice Las Palmas
69' Gele kaart Getafe Gele kaart voor Diego Rico Getafe
70' Gele kaart Getafe Gele kaart voor Luis Milla Getafe
79' Wissel Getafe Wissel Juan Iglesias voor Damián Suárez Getafe
79' Wissel Getafe Wissel Choco Lozano  voor Borja Mayoral Getafe
85' Wissel Las Palmas Wissel Cristian Herrera voor Sandro Ramírez Las Palmas
88' VAR: Afgekeurd doelpunt Fabrizio Angileri Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Fabrizio Angileri Diego Rico Las Palmas
88' Wissel Getafe Wissel Alberto Moleiro voor Getafe
92' Doelpunt Las Palmas Doelpunt Cristian Herrera met assist van Marvin Park Las Palmas 2-0
91' Gele kaart Getafe Gele kaart voor Fabrizio Angileri Getafe
94' Wissel Las Palmas Wissel Daley Sinkgraven voor Kirian Rodríguez Las Palmas
94' Wissel Las Palmas Wissel Benito Ramírez voor Alberto Moleiro Las Palmas
Video hoogtepunten en samenvatting Las Palmas - Getafe
Opstellingen Las Palmas - Getafe
De opstellingen van Las Palmas en Getafe zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Las Palmas gaat aantreden in een 4-5-1 formatie en Getafe zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Las Palmas - Getafe

Las Palmas en Getafe treffen elkaar in de 15e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mateo Busquets Ferrer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Las Palmas en Getafe in de Primera División vond plaats op 6 mei 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Getafe. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Getafe favoriet. 3 keer wist de ploeg van Las Palmas te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Las Palmas. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Las Palmas 1
Winst Getafe 3
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Las Palmas op een 11e positie staat, terwijl we Getafe terugvinden op de 8e plaats.