Nabeschouwing Sevilla - Athletic Club (0-2) || Primera División 2023/2024

Donderdag 4 januari 2024 - 19:15 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Sevilla het donderdag 4 januari 2024 om 19:15 uur in eigen huis op tegen Athletic Club. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán in Sevilla.

Via de Sevilla - Athletic Club live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sevilla - Athletic Club (0-2)

Het Primera División duel tussen Sevilla en Athletic Club is onder leiding van scheidsrechter José María Sánchez Martínez geëindigd in een 0-2 overwinning voor Athletic Club. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door Mikel Vesga, waarmee Athletic Club met 0-1 de leiding nam. Athletic Club vergrootte in de 76e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Aitor Paredes op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Athletic Club.

LIVE Sevilla - Athletic Club 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sevilla - Athletic Club teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Mikel Vesga met assist van Iñigo Ruiz de Galarreta Athletic Club 0-1
36' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Djibril Sow Sevilla
41' Wissel Sevilla Wissel Ivan Rakitić voor Nemanja Gudelj Sevilla
65' Wissel Sevilla Wissel Adnan Januzaj voor Loïc Badé Sevilla
65' Wissel Sevilla Wissel Tanguy Nianzou voor Juanlu Sánchez Sevilla
65' Wissel Sevilla Wissel Óliver Torres voor Djibril Sow Sevilla
69' Wissel Athletic Club Wissel Beñat Prados voor Oihan Sancet Athletic Club
69' Wissel Athletic Club Wissel Marcelo Gaete voor Iñigo Ruiz de Galarreta Athletic Club
74' Wissel Athletic Club Wissel Unai Gómez voor Mikel Vesga Athletic Club
74' Wissel Athletic Club Wissel Raúl García voor Gorka Guruzeta Athletic Club
75' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Ivan Rakitić Sevilla
76' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Aitor Paredes met assist van Marcelo Gaete Athletic Club 0-2
80' Wissel Athletic Club Wissel Malcom Ares voor Nico Williams Athletic Club
80' Wissel Sevilla Wissel Marcão voor Adrià Pedrosa Sevilla
86' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Marcão Sevilla
92' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Raúl García Athletic Club
Video hoogtepunten en samenvatting Sevilla - Athletic Club
Opstellingen Sevilla - Athletic Club
De opstellingen van Sevilla en Athletic Club zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sevilla gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Athletic Club zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sevilla - Athletic Club

Sevilla en Athletic Club treffen elkaar in de 19e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José María Sánchez Martínez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sevilla en Athletic Club in de Primera División vond plaats op 27 april 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sevilla. Op basis van de afgelopen 36 duels tussen beide ploegen is Sevilla favoriet. De thuisploeg wist 19 keer te winnen, terwijl Athletic Club slechts 13 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sevilla 19
Winst Athletic Club 13
Totaal 36

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sevilla op een 16e positie staat, terwijl we Athletic Club terugvinden op de 5e plaats.