Nabeschouwing Dijon - Lille (3-0) || Ligue 1 2017/2018

Zaterdag 16 december 2017 - 20:00 uur

In de Ligue 1 2017/2018 neemt Dijon het zaterdag 16 december 2017 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Lille. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Gaston-Gérard in Dijon.

Via de Dijon - Lille live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dijon - Lille (3-0)

Het Ligue 1 duel tussen Dijon en Lille is onder leiding van scheidsrechter Thomas Léonard geëindigd in een 3-0 overwinning voor Dijon. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door W. Said, waarmee Dijon met 1-0 de leiding nam. Dijon vergrootte in de 17e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Amalfitano op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van F. Ballo Toure zorgde ervoor dat Dijon in de 35e minuut op 3-0 kwam te staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Thomas Léonard, waardoor Dijon dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Dijon - Lille 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dijon - Lille teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Dijon Doelpunt W. Said met assist van M. Abeid Dijon 1-0
17' Doelpunt Dijon Doelpunt R. Amalfitano met assist van W. Said Dijon 2-0
35' Eigen doelpunt Dijon Eigen doelpunt F. Ballo Toure Dijon 3-0
38' Wissel LOSC Lille Wissel B. Soumare voor I. Amadou LOSC Lille
46' Wissel LOSC Lille Wissel A. El-Ghazi voor J. Alonso LOSC Lille
46' Wissel Dijon Wissel J. Marie voor R. Amalfitano Dijon
61' Wissel Dijon Wissel N. Sliti voor Kwon Chang-Hoon Dijon
74' Wissel LOSC Lille Wissel Luiz Araujo voor E. Ponce LOSC Lille
77' Wissel Dijon Wissel F. Balmont voor W. Said Dijon
80' Gele kaart Dijon Gele kaart voor J. Marie Dijon
88' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor Luiz Araujo LOSC Lille
Video hoogtepunten en samenvatting Dijon - Lille
Opstellingen Dijon - Lille

Voorbeschouwing Dijon - Lille

Dijon en Lille treffen elkaar in de 18e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Thomas Léonard en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Dijon en Lille in de Ligue 1 vond plaats op 21 januari 2017 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Lille favoriet. 3 keer wist de ploeg van Dijon te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Dijon. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Dijon 0
Winst Lille 3
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Dijon op een 13e positie staat, terwijl we Lille terugvinden op de 18e plaats.