Nabeschouwing Metz - Nice (2-1) || Ligue 1 2017/2018

Zaterdag 27 januari 2018 - 20:00 uur

In de Ligue 1 2017/2018 neemt Metz het zaterdag 27 januari 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Nice. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Saint-Symphorien in Longeville-lès-Metz.

Via de Metz - Nice live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Metz - Nice (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen Metz en Nice is onder leiding van scheidsrechter Johan Hamel geëindigd in een 2-1 overwinning voor Metz. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor P. Lees Melou in de 38e minuut, waardoor Nice met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 50 minuten was het N. Roux die Metz op een 1-0 voorsprong zette. Een penalty in de 58e minuut was de ideale kans voor Nice om te scoren. M. Balotelli was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-0 bleef.

Met deze stand gingen beide teams de rust in. In de tweede helft scoorde M. Balotelli de gelijkmaker voor Nice in de 58e minuut, waardoor beide teams weer op gelijke hoogte stonden. In de 62e was het Metz dat op voorsprong kwam te staan na een goal van N. Roux.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Johan Hamel, waardoor Metz dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Metz - Nice 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Metz - Nice teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Nice Gele kaart voor J. Seri Nice
31' Gele kaart Nice Gele kaart voor P. Burner Nice
33' Gele kaart Metz Gele kaart voor F. Diagne Metz
38' Rode kaart Nice Rode kaart voor P. Lees Melou Nice
47' Gele kaart Nice Gele kaart voor M. Balotelli Nice
50' Doelpunt Metz Doelpunt N. Roux Metz 1-0
52' Gele kaart Metz Gele kaart voor N. Roux Metz
57' Gele kaart Metz Gele kaart voor M. Niakhate Metz
58' Penalty gemist Nice Penalty gemist M. Balotelli Nice
58' Doelpunt Nice Doelpunt M. Balotelli Nice 1-1
62' Doelpunt Metz Doelpunt N. Roux met assist van F. Mollet Metz 2-1
64' Wissel Metz Wissel I. Balliu voor J. Rivierez Metz
67' Gele kaart Metz Gele kaart voor R. Cohade Metz
75' Wissel Nice Wissel A. Tameze voor N. Mendy Nice
76' Wissel Metz Wissel F. Boulaya voor F. Mollet Metz
79' Gele kaart Nice Gele kaart voor Dante Nice
82' Wissel Nice Wissel J. Makengo voor J. Seri Nice
84' Wissel Nice Wissel I. Ganago voor B. Srarfi Nice
87' Gele kaart Nice Gele kaart voor I. Ganago Nice
88' Wissel Metz Wissel I. Niane voor N. Roux Metz
Video hoogtepunten en samenvatting Metz - Nice
Opstellingen Metz - Nice

Voorbeschouwing Metz - Nice

Metz en Nice treffen elkaar in de 23e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Johan Hamel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Metz en Nice in de Ligue 1 vond plaats op 2 december 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Nice. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is Nice favoriet. 6 keer wist de ploeg van Metz te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Metz. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Metz 1
Winst Nice 6
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Metz op een 20e positie staat, terwijl we Nice terugvinden op de 6e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.