Nabeschouwing PSG - Bordeaux (6-2) || Ligue 1 2017/2018

Zaterdag 30 september 2017 - 17:00 uur

In de Ligue 1 2017/2018 neemt PSG het zaterdag 30 september 2017 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Bordeaux. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Bordeaux live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Bordeaux (6-2)

Het Ligue 1 duel tussen PSG en Bordeaux is onder leiding van scheidsrechter Francois Letexier geëindigd in een 6-2 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 5-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Paris Saint Germain kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Neymar. Paris Saint Germain vergrootte in de 12e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. Cavani op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 21e minuut volgde een derde treffer van Paris Saint Germain, waarmee T. Meunier zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 31 minuten deed Y. Sankhare iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Bordeaux werd verkleind tot 3-1. In de 40e minuut werd de stand op 4-1 gezet na een benutte penalty van Paris Saint Germain speler Neymar. In de 45e minuut was het J. Draxler van Paris Saint Germain wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Het volgende doelpunt van Paris Saint Germain viel in de 58e minuut en betekende de 6-1. Het doelpunt kwam op naam van K. Mbappe. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Bordeaux. Het was Malcom die in de 89e minuut de stand op 6-2 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Francois Letexier bij een 6-2 eindstand in het voordeel van PSG.

LIVE PSG - Bordeaux 6-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Bordeaux teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Neymar Paris Saint Germain 1-0
12' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt E. Cavani met assist van Neymar Paris Saint Germain 2-0
21' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt T. Meunier met assist van Y. Berchiche Paris Saint Germain 3-0
31' Doelpunt Bordeaux Doelpunt Y. Sankhare met assist van N. De Preville Bordeaux 3-1
33' Wissel Bordeaux Wissel I. Lewczuk voor Y. Sabaly Bordeaux
39' Gele kaart Bordeaux Gele kaart voor V. Jovanovic Bordeaux
40' Penalty Paris Saint Germain Penalty Neymar Paris Saint Germain 4-1
45' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt J. Draxler met assist van K. Mbappe Paris Saint Germain 5-1
46' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor T. Meunier Paris Saint Germain
56' Wissel Bordeaux Wissel A. Mendy voor N. De Preville Bordeaux
58' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappe met assist van J. Draxler Paris Saint Germain 6-1
61' Wissel Paris Saint Germain Wissel A. Di Maria voor E. Cavani Paris Saint Germain
64' Gele kaart Bordeaux Gele kaart voor Y. Sankhare Bordeaux
70' Wissel Paris Saint Germain Wissel G. Lo Celso voor A. Rabiot Paris Saint Germain
75' Wissel Bordeaux Wissel J. Cafu voor F. Kamano Bordeaux
79' Wissel Paris Saint Germain Wissel C. Nkunku voor M. Verratti Paris Saint Germain
89' Penalty Bordeaux Penalty Malcom Bordeaux 6-2
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Bordeaux
Opstellingen PSG - Bordeaux
De opstellingen van PSG en Bordeaux zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Bordeaux zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing PSG - Bordeaux

PSG en Bordeaux treffen elkaar in de 8e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Francois Letexier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSG en Bordeaux in de Ligue 1 vond plaats op 10 februari 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is PSG favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Bordeaux slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSG 10
Winst Bordeaux 8
Gelijkspel 6
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSG op een 1e positie staat, terwijl we Bordeaux terugvinden op de 3e plaats.