Nabeschouwing PSG - Lorient (5-0) || Ligue 1 2016/2017

Woensdag 21 december 2016 - 20:50 uur

In de Ligue 1 2016/2017 neemt PSG het woensdag 21 december 2016 om 20:50 uur in eigen huis op tegen Lorient. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Lorient live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Lorient (5-0)

Het Ligue 1 duel tussen PSG en Lorient is onder leiding van scheidsrechter Johann Hamel geëindigd in een 5-0 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 25e minuut dacht Paris Saint Germain op voorsprong te komen via een doelpunt van T. Meunier. Helaas voor Paris Saint Germain werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 44e minuut was het Paris Saint Germain dat via Z. Touré dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Johann Hamel. Thiago Silva dacht na 50 minuten te scoren voor Paris Saint Germain, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 63e minuut scoorde Paris Saint Germain via E. Cavani, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 70 minuten spelen wist Paris Saint Germain via Lucas Moura de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Johann Hamel.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Johann Hamel niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 5-0 eindstand.

LIVE PSG - Lorient 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Lorient teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt T. Meunier met assist van B. Matuidi Paris Saint Germain
42' Wissel Lorient Wissel J. Cabot voor A. Waris Lorient
44' Eigen doelpunt Paris Saint Germain Eigen doelpunt Z. Touré Paris Saint Germain
50' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Thiago Silva met assist van Lucas Moura Paris Saint Germain
53' Wissel Lorient Wissel B. Jeannot voor B. Moukandjo Lorient
61' Wissel Lorient Wissel M. Guendouzi voor W. Lautoa Lorient
62' Gele kaart Lorient Gele kaart voor P. Delecroix Lorient
63' Penalty Paris Saint Germain Penalty E. Cavani Paris Saint Germain
68' Wissel Paris Saint Germain Wissel G. Krychowiak voor T. Motta Paris Saint Germain
70' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Lucas Moura met assist van M. Verratti Paris Saint Germain
74' Wissel Paris Saint Germain Wissel J. Ikone voor B. Matuidi Paris Saint Germain
77' Wissel Paris Saint Germain Wissel J. Augustin voor E. Cavani Paris Saint Germain
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Lorient
Opstellingen PSG - Lorient

Voorbeschouwing PSG - Lorient

PSG en Lorient treffen elkaar in de 19e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Johann Hamel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSG en Lorient in de Ligue 1 vond plaats op 3 februari 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide ploegen is PSG favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Lorient slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.