Nabeschouwing PSG - Strasbourg (5-2) || Ligue 1 2017/2018

Zaterdag 17 februari 2018 - 17:00 uur

In de Ligue 1 2017/2018 neemt PSG het zaterdag 17 februari 2018 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Strasbourg. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Strasbourg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Strasbourg (5-2)

Het Ligue 1 duel tussen PSG en Strasbourg is onder leiding van scheidsrechter Thomas Léonard geëindigd in een 5-2 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door J. Aholou, waarmee Strasbourg met 0-1 de leiding nam. Paris Saint Germain kwam in de 10e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Draxler, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 21e minuut zette Neymar zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Paris Saint Germain de leiding in de wedstrijd nam.

Na 22 minuten werd de voorsprong voor Paris Saint Germain vergroot nadat A. Di Maria de 3-1 wist te scoren. In de 67e minuut kwam Strasbourg weer dichterbij, nadat S. Bahoken de stand terug wist te brengen naar 3-2. In de 73e minuut was het E. Cavani van Paris Saint Germain wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens Paris Saint Germain mocht E. Cavani in de 79e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Thomas Léonard en eindigde de wedstrijd dus met een 5-2 stand in het voordeel van PSG.

LIVE PSG - Strasbourg 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Strasbourg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Strasbourg Doelpunt J. Aholou met assist van K. Lala Strasbourg 0-1
10' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt J. Draxler Paris Saint Germain 1-1
21' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Neymar Paris Saint Germain 2-1
22' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt A. Di Maria Paris Saint Germain 3-1
24' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor D. Alves Paris Saint Germain
45' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor J. Da Costa Strasbourg
57' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor D. Foulquier Strasbourg
58' Wissel Paris Saint Germain Wissel T. Motta voor L. Diarra Paris Saint Germain
58' Wissel Paris Saint Germain Wissel J. Pastore voor G. Lo Celso Paris Saint Germain
61' Wissel Strasbourg Wissel A. Goncalves voor D. Lienard Strasbourg
67' Doelpunt Strasbourg Doelpunt S. Bahoken met assist van J. Da Costa Strasbourg 3-2
68' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor T. Silva Paris Saint Germain
73' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt E. Cavani met assist van J. Pastore Paris Saint Germain 4-2
74' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor K. Lala Strasbourg
78' Wissel Strasbourg Wissel I. Saadi voor J. Da Costa Strasbourg
79' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt E. Cavani met assist van Neymar Paris Saint Germain 5-2
82' Wissel Paris Saint Germain Wissel C. Nkunku voor J. Draxler Paris Saint Germain
91' Wissel Strasbourg Wissel V. Nogueira voor J. Martin Strasbourg
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Strasbourg
Opstellingen PSG - Strasbourg

Voorbeschouwing PSG - Strasbourg

PSG en Strasbourg treffen elkaar in de 26e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Thomas Léonard en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSG en Strasbourg in de Ligue 1 vond plaats op 2 december 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Strasbourg. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is PSG favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Strasbourg slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSG 3
Winst Strasbourg 1
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSG op een 1e positie staat, terwijl we Strasbourg terugvinden op de 13e plaats.