Nabeschouwing Rennes - Nantes (2-1) || Ligue 1 2017/2018

Zaterdag 25 november 2017 - 17:00 uur

In de Ligue 1 2017/2018 neemt Rennes het zaterdag 25 november 2017 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Nantes. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Nantes live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Nantes (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen Rennes en Nantes is onder leiding van scheidsrechter Ruddy Buquet geëindigd in een 2-1 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 51e minuut door W. Khazri, waarmee Rennes met 1-0 de leiding nam. In de 57e minuut kreeg N. Pallois van Nantes voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Nantes de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Door een benutte penalty kwam Nantes vervolgens op 1-1. Het was E. Sala die vanaf 11 meter wist te scoren in de 73e minuut.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat W. Khazri namens Rennes in de 88e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ruddy Buquet, waardoor Rennes dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Rennes - Nantes 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Nantes teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Rennes Gele kaart voor H. Traore Rennes
31' Gele kaart Nantes Gele kaart voor P. Nakoulma Nantes
40' Gele kaart Nantes Gele kaart voor L. Dubois Nantes
46' Wissel Nantes Wissel K. Djidji voor Lima Nantes
51' Doelpunt Rennes Doelpunt W. Khazri met assist van Y. Gourcuff Rennes 1-0
53' Gele kaart Nantes Gele kaart voor N. Pallois Nantes
57' Tweede gele kaart Nantes Tweede gele kaart voor N. Pallois Nantes
59' Gele kaart Nantes Gele kaart voor Diego Nantes
63' Wissel Nantes Wissel C. Awaziem voor J. Iloki Nantes
67' Gele kaart Rennes Gele kaart voor S. J. Lea Rennes
72' Wissel Rennes Wissel B. Llamas voor S. J. Lea Rennes
73' Penalty Nantes Penalty E. Sala Nantes 1-1
82' Gele kaart Nantes Gele kaart voor A. Thomasson Nantes
82' Wissel Rennes Wissel J. Gnagnon voor J. Gelin Rennes
86' Wissel Nantes Wissel A. Girotto voor A. Thomasson Nantes
88' Doelpunt Rennes Doelpunt W. Khazri met assist van B. Andre Rennes 2-1
90' Wissel Rennes Wissel R. Danze voor A. Hunou Rennes
95' Gele kaart Rennes Gele kaart voor W. Khazri Rennes
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Nantes
Opstellingen Rennes - Nantes
De opstellingen van Rennes en Nantes zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Nantes zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Rennes - Nantes

Rennes en Nantes treffen elkaar in de 14e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ruddy Buquet en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Nantes in de Ligue 1 vond plaats op 28 januari 2017 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is Rennes favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Nantes slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Rennes 7
Winst Nantes 2
Gelijkspel 5
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rennes op een 11e positie staat, terwijl we Nantes terugvinden op de 5e plaats.