Nabeschouwing Arsenal - Leicester City (3-1) || Premier League 2018/2019

Maandag 22 oktober 2018 - 21:00 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Arsenal het maandag 22 oktober 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Leicester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Leicester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Leicester City (3-1)

Het Premier League duel tussen Arsenal en Leicester City is onder leiding van scheidsrechter Chris Kavanagh geëindigd in een 3-1 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Bellerín zette Leicester City op een 0-1 voorsprong in de 31e minuut van de wedstrijd. Arsenal kwam in de 45e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Özil, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 63e minuut zette P. Aubameyang zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Arsenal de leiding in de wedstrijd nam.

Na 66 minuten werd de voorsprong voor Arsenal vergroot nadat P. Aubameyang de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Arsenal.

LIVE Arsenal - Leicester City 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Leicester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor R. Holding Arsenal
31' Eigen doelpunt Leicester City Eigen doelpunt Bellerín Leicester City 0-1
35' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor G. Xhaka Arsenal
45' Doelpunt Arsenal Doelpunt M. Özil met assist van Bellerín Arsenal 1-1
61' Wissel Arsenal Wissel M. Guendouzi voor H. Mkhitaryan Arsenal
61' Wissel Arsenal Wissel P. Aubameyang voor S. Lichtsteiner Arsenal
61' Wissel Leicester City Wissel M. Albrighton voor K. Iheanacho Leicester City
63' Doelpunt Arsenal Doelpunt P. Aubameyang met assist van Bellerín Arsenal 2-1
64' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor M. Albrighton Leicester City
65' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor Ricardo Pereira Leicester City
66' Doelpunt Arsenal Doelpunt P. Aubameyang met assist van M. Özil Arsenal 3-1
69' Wissel Leicester City Wissel R. Ghezzal voor Ricardo Pereira Leicester City
75' Wissel Leicester City Wissel S. Okazaki voor J. Maddison Leicester City
80' Wissel Arsenal Wissel A. Ramsey voor M. Özil Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Leicester City
Opstellingen Arsenal - Leicester City
De opstellingen van Arsenal en Leicester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Leicester City zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Claude Puel
Voorbeschouwing Arsenal - Leicester City

Arsenal en Leicester City treffen elkaar in de 9e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Chris Kavanagh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en Leicester City in de Premier League vond plaats op 9 mei 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leicester City. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Arsenal favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Leicester City slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Arsenal 5
Winst Leicester City 1
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arsenal op een 5e positie staat, terwijl we Leicester City terugvinden op de 11e plaats.