Nabeschouwing Everton - Crystal Palace (2-0) || Premier League 2018/2019

Zondag 21 oktober 2018 - 17:00 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Everton het zondag 21 oktober 2018 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Crystal Palace. De wedstrijd wordt gespeeld in Goodison Park in Liverpool.

Via de Everton - Crystal Palace live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Everton - Crystal Palace (2-0)

Het Premier League duel tussen Everton en Crystal Palace is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 2-0 overwinning voor Everton. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Pas in de tweede helft vond het eerste opmerkelijke moment in de wedstrijd plaats. Crystal Palace kreeg in de 59e minuut een strafschop toegekend, die door L. Milivojević werd genomen en gemist. Hierdoor bleef de stand onveranderd op 0-0 staan. Op de eerste goal van de wedstrijd moest uiteindelijk behoorlijk lang gewacht worden, want pas na 87 minuten was het D. Calvert-Lewin die Everton op een 1-0 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Everton via een goal van C. Tosun in de 89e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Everton.

LIVE Everton - Crystal Palace 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Everton - Crystal Palace teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Gele kaart Everton Gele kaart voor I. Gueye Everton
51' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor L. Milivojević Crystal Palace
59' Penalty gemist Crystal Palace Penalty gemist L. Milivojević Crystal Palace
67' Wissel Everton Wissel C. Tosun voor Bernard Everton
80' Gele kaart Everton Gele kaart voor S. Coleman Everton
82' Wissel Everton Wissel D. Calvert-Lewin voor André Gomes Everton
82' Wissel Everton Wissel A. Lookman voor T. Walcott Everton
87' Doelpunt Everton Doelpunt D. Calvert-Lewin met assist van A. Lookman Everton 1-0
89' Doelpunt Everton Doelpunt C. Tosun met assist van M. Keane Everton 2-0
89' Wissel Crystal Palace Wissel C. Wickham voor J. McArthur Crystal Palace
Video hoogtepunten en samenvatting Everton - Crystal Palace
Opstellingen Everton - Crystal Palace
De opstellingen van Everton en Crystal Palace zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Everton gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Crystal Palace zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Everton - Crystal Palace

Everton en Crystal Palace treffen elkaar in de 9e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Everton en Crystal Palace in de Premier League vond plaats op 10 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Everton. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide ploegen is Everton favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Crystal Palace slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Everton 3
Winst Crystal Palace 2
Gelijkspel 5
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Everton op een 11e positie staat, terwijl we Crystal Palace terugvinden op de 14e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.