Nabeschouwing Leicester City - Liverpool (1-2) || Premier League 2018/2019

Zaterdag 1 september 2018 - 13:30 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Leicester City het zaterdag 1 september 2018 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power Stadium in Leicester.

Via de Leicester City - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leicester City - Liverpool (1-2)

Het Premier League duel tussen Leicester City en Liverpool is onder leiding van scheidsrechter Paul Tierney geëindigd in een 1-2 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door S. Mané, waarmee Liverpool met 0-1 de leiding nam. Liverpool vergrootte in de 45e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Roberto Firmino op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 63e minuut wist Leicester City de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via R. Ghezzal. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Leicester City kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Paul Tierney, waardoor Liverpool dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Leicester City - Liverpool 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leicester City - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Liverpool Doelpunt S. Mané met assist van A. Robertson Liverpool 0-1
45' Doelpunt Liverpool Doelpunt Roberto Firmino met assist van J. Milner Liverpool 0-2
55' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor V. van Dijk Liverpool
61' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor R. Ghezzal Leicester City
61' Wissel Leicester City Wissel K. Iheanacho voor M. Albrighton Leicester City
63' Doelpunt Leicester City Doelpunt R. Ghezzal met assist van J. Maddison Leicester City 1-2
71' Wissel Liverpool Wissel X. Shaqiri voor Mohamed Salah Liverpool
71' Wissel Liverpool Wissel N. Keïta voor J. Henderson Liverpool
76' Wissel Leicester City Wissel S. Okazaki voor D. Gray Leicester City
83' Wissel Leicester City Wissel D. Amartey voor J. Maddison Leicester City
88' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor N. Mendy Leicester City
89' Wissel Liverpool Wissel J. Matip voor T. Alexander-Arnold Liverpool
93' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor J. Milner Liverpool
96' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor W. Ndidi Leicester City
Video hoogtepunten en samenvatting Leicester City - Liverpool
Opstellingen Leicester City - Liverpool
De opstellingen van Leicester City en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leicester City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Claude Puel
Voorbeschouwing Leicester City - Liverpool

Leicester City en Liverpool treffen elkaar in de 4e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paul Tierney en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leicester City en Liverpool in de Premier League vond plaats op 30 december 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Liverpool favoriet. 5 keer wist de ploeg van Leicester City te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Leicester City. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Leicester City 2
Winst Liverpool 5
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leicester City op een 7e positie staat, terwijl we Liverpool terugvinden op de 1e plaats.