Nabeschouwing Manchester City - Southampton (6-1) || Premier League 2018/2019

Zondag 4 november 2018 - 16:00 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Manchester City het zondag 4 november 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Southampton (6-1)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Lee Mason geëindigd in een 6-1 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van W. Hoedt zette Manchester City op een 1-0 voorsprong in de 6e minuut van de wedstrijd. Manchester City vergrootte in de 12e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Agüero op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 18e minuut volgde een derde treffer van Manchester City, waarmee David Silva zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

D. Ings zette Southampton even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Lee Mason toegekende penalty wist te benutten. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 47e minuut nadat R. Sterling namens Manchester City de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Even later was het opnieuw R. Sterling die voor zijn team wist te scoren. Daarmee zette hij Manchester City op 5-1 in de 67e minuut. Namens Manchester City mocht L. Sané in de 91e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 6-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Lee Mason bij een 6-1 eindstand in het voordeel van Manchester City.

LIVE Manchester City - Southampton 6-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Eigen doelpunt Manchester City Eigen doelpunt W. Hoedt Manchester City 1-0
10' Gele kaart Southampton Gele kaart voor J. Ward-Prowse Southampton
12' Doelpunt Manchester City Doelpunt S. Agüero met assist van R. Sterling Manchester City 2-0
18' Doelpunt Manchester City Doelpunt David Silva met assist van L. Sané Manchester City 3-0
30' Penalty Southampton Penalty D. Ings Southampton 3-1
38' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor S. Agüero Manchester City
47' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Sterling met assist van S. Agüero Manchester City 4-1
67' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Sterling met assist van S. Agüero Manchester City 5-1
68' Wissel Manchester City Wissel V. Kompany voor J. Stones Manchester City
72' Wissel Manchester City Wissel P. Foden voor David Silva Manchester City
73' Wissel Southampton Wissel M. Obafemi voor J. Ward-Prowse Southampton
73' Wissel Southampton Wissel M. Elyounoussi voor N. Redmond Southampton
79' Wissel Manchester City Wissel F. Delph voor Fernandinho Manchester City
82' Wissel Southampton Wissel S. Armstrong voor D. Ings Southampton
91' Doelpunt Manchester City Doelpunt L. Sané met assist van R. Sterling Manchester City 6-1
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Southampton
Opstellingen Manchester City - Southampton
De opstellingen van Manchester City en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Southampton zal beginnen in een 4-3-2-1 opstelling.