Nabeschouwing St. Mirren - Aberdeen (2-1) || Schotse Premiership 2023/2024

Zaterdag 2 maart 2024 - 16:00 uur



In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt St. Mirren het zaterdag 2 maart 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Aberdeen. De wedstrijd wordt gespeeld in The Smisa Stadium in Greenhill Road.

Via de St. Mirren - Aberdeen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing St. Mirren - Aberdeen (2-1)

Het Schotse Premiership duel tussen St. Mirren en Aberdeen is onder leiding van scheidsrechter Nick Walsh geëindigd in een 2-1 overwinning voor St. Mirren. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Aberdeen kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van Connor Barron. Lange tijd leek het erop dat St. Mirren het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 96e minuut was het namelijk Mark OHara die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette. Alex Gogic dacht na 95 minuten te scoren voor St. Mirren, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-1 eindigde in een overwinning voor St. Mirren.

Wedstrijdstatistieken St. Mirren - Aberdeen
Goals
2
1
Balbezit
68%
32%
Gele kaarten
1
3
Schoten totaal
14
9
Schoten op doel
5
3
Aanvallen
138
68
Gevaarlijke aanvallen
59
40
Passes
425
205
Overtredingen
16
22
Buitenspel
2
4
Corners
3
2
Wissels
5
2
LIVE St. Mirren - Aberdeen 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd St. Mirren - Aberdeen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
1' Doelpunt Aberdeen Doelpunt Connor Barron Aberdeen 0-1
45' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor Bojan Miovski Aberdeen
46' Wissel St. Mirren Wissel Toyosi Olusanya voor Lewis Jamieson St. Mirren
61' Wissel St. Mirren Wissel Conor McMenamin voor Elvis Bwomono St. Mirren
62' Wissel St. Mirren Wissel Jonah Ayunga voor Greg Kiltie St. Mirren
63' Wissel Aberdeen Wissel Jamie McGrath voor Junior Hoilett Aberdeen
64' Wissel Aberdeen Wissel James McGarry voor Duk Aberdeen
71' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor James McGarry Aberdeen
81' Wissel St. Mirren Wissel Mark OHara voor Caolan Boyd-Munce St. Mirren
81' Wissel St. Mirren Wissel Richard Taylor voor James Bolton St. Mirren
87' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor Graeme Shinnie Aberdeen
96' Doelpunt St. Mirren Doelpunt Mark OHara St. Mirren 1-1
97' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor Toyosi Olusanya Mikael Mandron Aberdeen 2-1
95' Penalty St. Mirren Penalty Alex Gogic St. Mirren
94' Gele kaart St. Mirren Gele kaart voor Nicky Devlin St. Mirren
90' Toyosi Olusanya St. Mirren
Video hoogtepunten en samenvatting St. Mirren - Aberdeen
Opstellingen St. Mirren - Aberdeen
De opstellingen van St. Mirren en Aberdeen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat St. Mirren gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Aberdeen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Stephen Robinson
Formatie 4-2-3-1
Coach Neil Warnock
Wissels Aberdeen
# Speler Pos.
31 Ross Doohan K
15 James Robert Mcgarry V
28 Jack Milne V
17 Jonny Hayes M
21 Dante Polvara M
10 Leighton Clarkson M
7 Jamie McGrath M
23 Ryan Duncan M
19 Ester Sokler A
Voorbeschouwing St. Mirren - Aberdeen

St. Mirren en Aberdeen treffen elkaar in de 29e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nick Walsh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen St. Mirren en Aberdeen in de Schotse Premiership vond plaats op 30 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor St. Mirren. Op basis van de afgelopen 47 duels tussen beide teams is Aberdeen favoriet. 22 keer wist de ploeg van St. Mirren te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor St. Mirren. 15 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst St. Mirren 10
Winst Aberdeen 22
Gelijkspel 15
Totaal 47

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel St. Mirren op een 5e positie staat, terwijl we Aberdeen terugvinden op de 9e plaats.

Tags
St. Mirren - Aberdeen Opstelling St. Mirren Opstelling Aberdeen Live St. Mirren - Aberdeen Live St. Mirren - Aberdeen kijken St. Mirren - Aberdeen kijken Live St. Mirren - Aberdeen stream St. Mirren - Aberdeen Fox Sports Nabeschouwing St. Mirren - Aberdeen Uitslag St. Mirren - Aberdeen Statistieken St. Mirren - Aberdeen Schotse Premiership 2023/2024 St. Mirren - Aberdeen wedden St. Mirren - Aberdeen gokken St. Mirren - Aberdeen Unibet