Nabeschouwing Belenenses - Benfica (0-7) || Primeira Liga 2021/2022

Zaterdag 27 november 2021 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Belenenses het zaterdag 27 november 2021 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Nacional in Jamor.

Via de Belenenses - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Belenenses - Benfica (0-7)

Het Primeira Liga duel tussen Belenenses en Benfica is onder leiding van scheidsrechter Manuel Mota geëindigd in een 0-7 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-7 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Kau zette Benfica op een 0-1 voorsprong in de 1e minuut van de wedstrijd. Benfica vergrootte in de 14e minuut de voorsprong nadat het via een goal van H. Seferovic op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 27e minuut volgde een derde treffer van Benfica, waarmee J. Weigl zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Benfica geen gas terug, waardoor in de 32e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van D. Nunez. De 0-5 voor Benfica volgde even later in de 36e minuut nadat D. Nunez namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 39e minuut werd de stand op 0-6 gezet na een benutte penalty van Benfica speler H. Seferovic. Namens Benfica mocht D. Nunez in de 45e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 0-7.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Manuel Mota en eindigde de wedstrijd dus met een 0-7 stand in het voordeel van Benfica, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Belenenses - Benfica 0-7

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Belenenses - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Eigen doelpunt Benfica Eigen doelpunt Kau Benfica 0-1
14' Doelpunt Benfica Doelpunt H. Seferovic met assist van R. Silva Benfica 0-2
27' Doelpunt Benfica Doelpunt J. Weigl met assist van V. Lazaro Benfica 0-3
32' Doelpunt Benfica Doelpunt D. Nunez met assist van J. Weigl Benfica 0-4
36' Doelpunt Benfica Doelpunt D. Nunez met assist van R. Silva Benfica 0-5
39' Penalty Benfica Penalty H. Seferovic Benfica 0-6
45' Doelpunt Benfica Doelpunt D. Nunez met assist van A. Grimaldo Benfica 0-7
46' Wissel Benfica Wissel Morato voor N. Otamendi Benfica
46' Wissel Benfica Wissel A. Taarabt voor J. Weigl Benfica
46' Wissel Benfica Wissel Pizzi voor R. Silva Benfica
46' Wissel Benfica Wissel G. Ramos voor D. Nunez Benfica
46' Wissel Benfica Wissel G. Dias voor A. Grimaldo Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Belenenses - Benfica
Opstellingen Belenenses - Benfica
De opstellingen van Belenenses en Benfica zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Belenenses gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Benfica zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Filipe Manuel Nunes Cândido
Wissels Belenenses
Voorbeschouwing Belenenses - Benfica

Belenenses en Benfica treffen elkaar in de 12e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel Mota en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Belenenses en Benfica in de Primeira Liga vond plaats op 8 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is Benfica favoriet. 19 keer wist de ploeg van Belenenses te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Belenenses. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Belenenses 2
Winst Benfica 19
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Belenenses op een 16e positie staat, terwijl we Benfica terugvinden op de 3e plaats.