Nabeschouwing Benfica - Gil Vicente (1-2) || Primeira Liga 2021/2022

Woensdag 2 februari 2022 - 20:00 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Benfica het woensdag 2 februari 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Gil Vicente. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Gil Vicente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Gil Vicente (1-2)

Het Primeira Liga duel tussen Benfica en Gil Vicente is onder leiding van scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias geëindigd in een 1-2 overwinning voor Gil Vicente. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door S. Lino, waarmee Gil Vicente met 0-1 de leiding nam. Gil Vicente vergrootte in de 64e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Aburjania op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 88e minuut wist Benfica de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via G. Ramos. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Benfica kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias, waardoor Gil Vicente dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Benfica - Gil Vicente 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Gil Vicente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Benfica Gele kaart voor J. Vertonghen Benfica
11' Doelpunt Gil Vicente Doelpunt S. Lino met assist van Pedrinho Gil Vicente 0-1
26' Gele kaart Gil Vicente Gele kaart voor F. Navarro Gil Vicente
30' Gele kaart Benfica Gele kaart voor N. Otamendi Benfica
40' Gele kaart Benfica Gele kaart voor D. Goncalves Benfica
46' Wissel Benfica Wissel J. Mario voor S. Meite Benfica
46' Wissel Benfica Wissel R. Silva voor D. Goncalves Benfica
53' Gele kaart Benfica Gele kaart voor J. Mario Benfica
64' Doelpunt Gil Vicente Doelpunt G. Aburjania met assist van Pedrinho Gil Vicente 0-2
65' Wissel Benfica Wissel H. P. Araujo voor Everton Benfica
65' Wissel Benfica Wissel V. Lazaro voor A. Almeida Benfica
68' Gele kaart Gil Vicente Gele kaart voor Ze Carlos Gil Vicente
74' Gele kaart Gil Vicente Gele kaart voor A. da Silva Ventura Gil Vicente
77' Wissel Benfica Wissel N. Radonjic voor J. Vertonghen Benfica
83' Wissel Gil Vicente Wissel M. Bueno voor K. Fujimoto Gil Vicente
87' Wissel Gil Vicente Wissel E. Hackman voor G. Aburjania Gil Vicente
88' Doelpunt Benfica Doelpunt G. Ramos met assist van R. Silva Benfica 1-2
91' Wissel Gil Vicente Wissel H. Gomes voor Talocha Gil Vicente
91' Wissel Gil Vicente Wissel B. Aouacheria voor A. Leautey Gil Vicente
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Gil Vicente
Opstellingen Benfica - Gil Vicente
De opstellingen van Benfica en Gil Vicente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Gil Vicente zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Gil Vicente

Benfica en Gil Vicente treffen elkaar in de 20e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Gil Vicente in de Primeira Liga vond plaats op 21 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Benfica favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Gil Vicente slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Benfica 11
Winst Gil Vicente 2
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 3e positie staat, terwijl we Gil Vicente terugvinden op de 5e plaats.