Nabeschouwing Sporting CP - Famalicão (2-0) || Primeira Liga 2021/2022

Zondag 6 februari 2022 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Sporting CP het zondag 6 februari 2022 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Famalicão. De wedstrijd wordt gespeeld in CGD Stadium Aurélio Pereira in Alcochete.

Via de Sporting CP - Famalicão live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Famalicão (2-0)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting CP en Famalicão is onder leiding van scheidsrechter André Filipe Domingues Narciso geëindigd in een 2-0 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 6 minuten. P. Sarabia maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Sporting CP vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Famalicão kreeg via S. B. Banza in de 50e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter André Filipe Domingues Narciso de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Sporting CP via een goal van M. Reis in de 63e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Sporting CP.

LIVE Sporting CP - Famalicão 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Famalicão teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Penalty Sporting CP Penalty P. Sarabia Sporting CP 1-0
48' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor Alex Famalicão
48' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Z. Feddal Sporting CP
50' Penalty gemist Famalicão Penalty gemist S. B. Banza Famalicão
46' Wissel Sporting CP Wissel R. Esgaio voor Z. Feddal Sporting CP
56' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor P. Porro Sporting CP
59' Wissel Sporting CP Wissel M. Ugarte voor J. Palhinha Sporting CP
63' Doelpunt Sporting CP Doelpunt M. Reis Sporting CP 2-0
64' Wissel Sporting CP Wissel Tabata voor Pedro Goncalves Sporting CP
71' Wissel Famalicão Wissel J. Cadiz voor J. C. Teixeira Famalicão
74' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor C. Pickel Famalicão
74' Wissel Sporting CP Wissel I. Slimani voor P. Porro Sporting CP
74' Wissel Sporting CP Wissel N. Santos voor P. Sarabia Sporting CP
85' Wissel Famalicão Wissel G. A. Assuncao voor Rodrigues Pepe Famalicão
92' Wissel Famalicão Wissel A. Ibrahim voor A. Marin Famalicão
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Famalicão
Opstellingen Sporting CP - Famalicão
De opstellingen van Sporting CP en Famalicão zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Famalicão zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Famalicão

Sporting CP en Famalicão treffen elkaar in de 21e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter André Filipe Domingues Narciso en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Famalicão in de Primeira Liga vond plaats op 28 augustus 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide teams is Famalicão favoriet. 2 keer wist de ploeg van Sporting CP te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Sporting CP. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sporting CP 0
Winst Famalicão 2
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 2e positie staat, terwijl we Famalicão terugvinden op de 16e plaats.