Nabeschouwing Sporting CP - Porto (1-1) || Primeira Liga 2021/2022

Zaterdag 11 september 2021 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Sporting CP het zaterdag 11 september 2021 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Porto. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Sporting CP - Porto live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Porto (1-1)

De Primeira Liga 2021/2022 wedstrijd tussen Sporting CP en Porto geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door N. Santos, waarmee Sporting CP met 1-0 de leiding nam. Porto kwam na 71 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van L. Diaz, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. In de 87e minuut kreeg T. Martinez van Porto voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Porto de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Sporting CP - Porto 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Porto teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Gele kaart Porto Gele kaart voor B. Costa Porto
3' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor R. Vinagre Sporting CP
4' Gele kaart Porto Gele kaart voor I. Marcano Porto
14' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Paulinho Sporting CP
16' Doelpunt Sporting CP Doelpunt N. Santos met assist van P. Porro Sporting CP 1-0
38' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor W. Manafa I. Marcano Sporting CP
39' Wissel Porto Wissel Neto voor Porto
39' Wissel Porto Wissel Sergio Oliveira voor B. Costa Porto
43' Gele kaart Porto Gele kaart voor Pepe Porto
43' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor P. Porro Sporting CP
51' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor J. Cabral Sporting CP
56' Gele kaart Porto Gele kaart voor W. Manafa Porto
61' Wissel Sporting CP Wissel P. Sarabia voor J. Cabral Sporting CP
65' Wissel Porto Wissel T. Martinez voor Joao Mario Porto
70' Wissel Sporting CP Wissel R. Esgaio voor R. Vinagre Sporting CP
70' Wissel Sporting CP Wissel M. Reis voor Z. Feddal Sporting CP
71' Doelpunt Porto Doelpunt L. Diaz met assist van J. Corona Porto 1-1
83' Wissel Sporting CP Wissel Tabata voor P. Porro Sporting CP
85' Gele kaart Porto Gele kaart voor T. Martinez Porto
87' Tweede gele kaart Porto Tweede gele kaart voor T. Martinez Porto
92' Wissel Porto Wissel Pepe voor L. Diaz Porto
92' Wissel Porto Wissel M. Grujic voor Otavio Porto
92' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor A. Adan Sporting CP
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Porto
Opstellingen Sporting CP - Porto
De opstellingen van Sporting CP en Porto zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Porto zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Porto

Sporting CP en Porto treffen elkaar in de 5e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nuno Miguel Serrano Almeida en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Porto in de Primeira Liga vond plaats op 27 februari 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide teams is Porto favoriet. 13 keer wist de ploeg van Sporting CP te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Sporting CP. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sporting CP 7
Winst Porto 13
Gelijkspel 10
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 3e positie staat, terwijl we Porto terugvinden op de 2e plaats.