Nabeschouwing Arouca - Benfica (0-3) || Primeira Liga 2023/2024

Zaterdag 6 januari 2024 - 19:00 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Arouca het zaterdag 6 januari 2024 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Municipal de Arouca in Arouca.

Via de Arouca - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arouca - Benfica (0-3)

Het Primeira Liga duel tussen Arouca en Benfica is onder leiding van scheidsrechter Fábio José Costa Veríssimo geëindigd in een 0-3 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 39e minuut door Rafa, waarmee Benfica met 0-1 de leiding nam. Benfica vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Orkun Kökcü op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was Petar Musa van Benfica die de 0-3 wist te maken in de 85e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Fábio José Costa Veríssimo, waardoor Benfica dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Arouca - Benfica 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arouca - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Arouca Gele kaart voor Francisco Montero Arouca
15' VAR: Afgekeurd doelpunt Arthur Cabral Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Arthur Cabral Benfica
30' VAR: Afgekeurd doelpunt Rafa Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Rafa Benfica
39' Doelpunt Benfica Doelpunt Rafa Benfica 0-1
47' Doelpunt Benfica Doelpunt Orkun Kökcü met assist van Rafa Benfica 0-2
72' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Arthur Cabral Benfica
72' Wissel Benfica Wissel Petar Musa voor Arthur Cabral Benfica
73' Wissel Arouca Wissel Benji Michel voor Rafa Mújica Arouca
73' Wissel Arouca Wissel André Bukia voor Jason Arouca
76' Gele kaart Arouca Gele kaart voor Kouassi Eboue Arouca
78' Wissel Benfica Wissel Florentino voor João Mário Benfica
79' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Florentino Benfica
81' Wissel Arouca Wissel Pedro Santos voor Kouassi Eboue Arouca
84' Wissel Arouca Wissel Alfonso Trezza voor Morlaye Sylla Arouca
85' Doelpunt Benfica Doelpunt Petar Musa met assist van Orkun Kökcü Benfica 0-3
86' Wissel Benfica Wissel Tomás Araújo voor Fredrik Aursnes Benfica
87' Wissel Benfica Wissel Tiago Gouveia voor Rafa Benfica
87' Wissel Benfica Wissel Gonçalo Guedes voor Ángel Di María Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Arouca - Benfica
Opstellingen Arouca - Benfica
De opstellingen van Arouca en Benfica zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arouca gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Benfica zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Arouca - Benfica

Arouca en Benfica treffen elkaar in de 16e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fábio José Costa Veríssimo en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arouca en Benfica in de Primeira Liga vond plaats op 31 januari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Benfica favoriet. 10 keer wist de ploeg van Arouca te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Arouca. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Arouca 1
Winst Benfica 10
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arouca op een 12e positie staat, terwijl we Benfica terugvinden op de 2e plaats.