Nabeschouwing Arouca - Famalicão (3-2) || Primeira Liga 2023/2024

Vrijdag 23 februari 2024 - 21:15 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Arouca het vrijdag 23 februari 2024 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Famalicão. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Municipal de Arouca in Arouca.

Via de Arouca - Famalicão live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arouca - Famalicão (3-2)

Het Primeira Liga duel tussen Arouca en Famalicão is onder leiding van scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho geëindigd in een 3-2 overwinning voor Arouca. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Jhonder Cádiz, waarmee Famalicão met 0-1 de leiding nam. Arouca kwam in de 33e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Morlaye Sylla, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 46e minuut zette Cristo González zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Arouca de leiding in de wedstrijd nam.

Na 56 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Gustavo Sá de 2-2 maakte voor Famalicão. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Arouca dat in de 64e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Rafa Mújica de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 94 minuten werd Puma van Famalicão met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor het team met een man minder de resterende wedstrijd moest vervolgen.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Luis Miguel Branco Godinho bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Arouca.

LIVE Arouca - Famalicão 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arouca - Famalicão teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' VAR: Afgekeurd doelpunt Jhonder Cádiz Afgekeurd doelpunt Jhonder Cádiz Famalicão
12' Doelpunt Famalicão Doelpunt Jhonder Cádiz met assist van Sorriso Famalicão 0-1
33' Doelpunt Arouca Doelpunt Morlaye Sylla met assist van Rafa Mújica Arouca 1-1
38' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor Zaydou Youssouf Famalicão
44' Gele kaart Arouca Gele kaart voor Jason Arouca
44' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor Sorriso Famalicão
46' Doelpunt Arouca Doelpunt Cristo González met assist van Jason Arouca 2-1
54' Gele kaart Arouca Gele kaart voor Rafa Mújica Arouca
56' Doelpunt Famalicão Doelpunt Gustavo Sá met assist van Zaydou Youssouf Famalicão 2-2
61' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor Enea Mihaj Famalicão
64' Doelpunt Arouca Doelpunt Rafa Mújica met assist van David Simão Arouca 3-2
71' Wissel Famalicão Wissel Riccieli voor Enea Mihaj Famalicão
71' Wissel Famalicão Wissel Puma voor Chiquinho Famalicão
75' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor Riccieli Famalicão
78' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor Alfonso Trezza Jason Famalicão
78' Wissel Arouca Wissel Oriol Busquets voor Rafa Mújica Arouca
78' Wissel Arouca Wissel Florian Danho voor Tom Lacoux Arouca
84' Wissel Famalicão Wissel Óscar Aranda voor Sorriso Famalicão
84' Wissel Famalicão Wissel Francisco Montero voor Famalicão
86' Jhonder Cádiz Arouca
88' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor Yusuf Lawal Morlaye Sylla Famalicão
88' Wissel Arouca Wissel Pedro Moreira voor David Simão Arouca
99' Wissel Arouca Wissel Óscar Aranda voor Arouca
94' Rode kaart Famalicão Rode kaart voor Puma Famalicão
90' Puma Famalicão
95' Wissel Arouca Wissel Miguel Puche voor Cristo González Arouca
99' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor Óscar Aranda Famalicão
Video hoogtepunten en samenvatting Arouca - Famalicão
Opstellingen Arouca - Famalicão
De opstellingen van Arouca en Famalicão zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arouca gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Famalicão zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Arouca - Famalicão

Arouca en Famalicão treffen elkaar in de 23e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arouca en Famalicão in de Primeira Liga vond plaats op 22 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Famalicão. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Arouca favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Famalicão slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Arouca 3
Winst Famalicão 1
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arouca op een 7e positie staat, terwijl we Famalicão terugvinden op de 8e plaats.