Nabeschouwing Arouca - Porto (3-2) || Primeira Liga 2023/2024

Maandag 12 februari 2024 - 21:15 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Arouca het maandag 12 februari 2024 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Porto. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Municipal de Arouca in Arouca.

Via de Arouca - Porto live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arouca - Porto (3-2)

Het Primeira Liga duel tussen Arouca en Porto is onder leiding van scheidsrechter Nuno Miguel Serrano Almeida geëindigd in een 3-2 overwinning voor Arouca. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Arouca kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van Rafa Mújica. Een benutte penalty van Evanilson in de 9e minuut zorgde er even later voor dat Porto weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 30e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het Cristo González van Arouca die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 2-1.

Na 60 minuten werd de voorsprong voor Arouca vergroot nadat Jason de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Porto dat in de 86e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Francisco Conceição  de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 96 minuten kon Fabio Cardoso van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Porto het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nuno Miguel Serrano Almeida bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Arouca.

LIVE Arouca - Porto 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arouca - Porto teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Arouca Doelpunt Rafa Mújica met assist van Cristo González Arouca 1-0
9' Penalty Porto Penalty Evanilson Porto 1-1
30' Penalty Arouca Penalty Cristo González Arouca 2-1
35' VAR: Afgekeurd doelpunt Evanilson Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Evanilson Porto
39' Gele kaart Arouca Gele kaart voor Pedro Santos Arouca
43' Wissel Porto Wissel Stephen Eustáquio voor Alan Varela Porto
60' Doelpunt Arouca Doelpunt Jason met assist van David Simão Arouca 3-1
63' Gele kaart Arouca Gele kaart voor Jason Arouca
68' Wissel Porto Wissel Mehdi Taremi voor Wenderson Galeno Porto
68' Wissel Porto Wissel Gonçalo Borges voor João Mário Porto
69' Gele kaart Porto Gele kaart voor Fabio Cardoso Porto
74' Wissel Arouca Wissel Alfonso Trezza voor Morlaye Sylla Arouca
74' Gele kaart Arouca Gele kaart voor Oriol Busquets Arouca
74' Wissel Arouca Wissel Oriol Busquets voor Cristo González Arouca
77' Wissel Porto Wissel Iván Jaime voor Nicolás González Porto
77' Wissel Porto Wissel Toni Martínez voor Evanilson Porto
84' Wissel Arouca Wissel Bogdan Milovanov voor Tiago Esgaio Arouca
85' Wissel Arouca Wissel Miguel Puche voor Jason Arouca
86' Doelpunt Porto Doelpunt Francisco Conceição  Porto 3-2
88' Gele kaart Porto Gele kaart voor Francisco Conceição  Porto
88' Gele kaart Porto Gele kaart voor Wendell Porto
93' Wissel Arouca Wissel Yusuf Lawal voor Pedro Santos Arouca
96' Tweede gele kaart Porto Tweede gele kaart voor Fabio Cardoso Porto
Video hoogtepunten en samenvatting Arouca - Porto
Opstellingen Arouca - Porto
De opstellingen van Arouca en Porto zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arouca gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Porto zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Arouca - Porto

Arouca en Porto treffen elkaar in de 21e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nuno Miguel Serrano Almeida en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arouca en Porto in de Primeira Liga vond plaats op 3 september 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide teams is Porto favoriet. 11 keer wist de ploeg van Arouca te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Arouca. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Arouca 1
Winst Porto 11
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arouca op een 8e positie staat, terwijl we Porto terugvinden op de 3e plaats.