Nabeschouwing Benfica - Sporting CP (2-1) || Primeira Liga 2023/2024

Zondag 12 november 2023 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Benfica het zondag 12 november 2023 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Sporting CP. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Sporting CP live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Sporting CP (2-1)

Het Primeira Liga duel tussen Benfica en Sporting CP is onder leiding van scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias geëindigd in een 2-1 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 45e minuut door Viktor Gyökeres, waarmee Sporting CP met 0-1 de leiding nam. In de 51e minuut kreeg Gonçalo Inácio van Sporting CP voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Sporting CP de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte João Neves namens Benfica in de 94e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Casper Tengstedt namens Benfica in de 97e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias, waardoor Benfica dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Benfica - Sporting CP 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Sporting CP teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Sebastián Coates Sporting CP
22' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Gonçalo Inácio Sporting CP
45' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Viktor Gyökeres met assist van Marcus Edwards Sporting CP 0-1
51' Tweede gele kaart Sporting CP Tweede gele kaart voor Gonçalo Inácio Sporting CP
57' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Marcus Edwards Sporting CP
57' Wissel Sporting CP Wissel Jeremiah St. Juste voor Marcus Edwards Sporting CP
64' Wissel Benfica Wissel Arthur Cabral voor Petar Musa Benfica
64' Wissel Benfica Wissel Casper Tengstedt voor Florentino Benfica
66' Gele kaart Benfica Gele kaart voor João Mário Benfica
69' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Morten Hjulmand Sporting CP
73' Wissel Sporting CP Wissel Nuno Santos voor Matheus Reis Sporting CP
73' Wissel Sporting CP Wissel Francisco Trincão voor Pedro Gonçalves Sporting CP
75' Gele kaart Benfica Gele kaart voor João Neves Benfica
85' Wissel Sporting CP Wissel Paulinho voor Hidemasa Morita Sporting CP
87' Wissel Benfica Wissel Gonçalo Guedes voor João Mário Benfica
101' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Luís Neto Sporting CP
94' Doelpunt Benfica Doelpunt João Neves met assist van Morato Benfica 1-1
97' Doelpunt Benfica Doelpunt Casper Tengstedt met assist van Fredrik Aursnes Benfica 2-1
90' Casper Tengstedt Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Sporting CP
Opstellingen Benfica - Sporting CP
De opstellingen van Benfica en Sporting CP zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sporting CP zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Sporting CP

Benfica en Sporting CP treffen elkaar in de 11e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Sporting CP in de Primeira Liga vond plaats op 21 mei 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide ploegen is Benfica favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Sporting CP slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Benfica 15
Winst Sporting CP 6
Gelijkspel 13
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 2e positie staat, terwijl we Sporting CP terugvinden op de 1e plaats.