Nabeschouwing Benfica - Vizela (6-1) || Primeira Liga 2023/2024

Zondag 18 februari 2024 - 19:00 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Benfica het zondag 18 februari 2024 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Vizela. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Vizela live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Vizela (6-1)

Het Primeira Liga duel tussen Benfica en Vizela is onder leiding van scheidsrechter João António Ferreira Gonçalves geëindigd in een 6-1 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 5-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door David Neres, waarmee Benfica met 1-0 de leiding nam. Benfica vergrootte in de 25e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Nicolás Otamendi op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 30e minuut volgde een derde treffer van Benfica, waarmee Tiago Gouveia zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Benfica geen gas terug, waardoor in de 46e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van David Neres. De 5-0 voor Benfica volgde even later in de 49e minuut nadat Rafa namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 48e minuut was het Samuel Essende van Vizela wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Een penalty na 71 minuten had Vizela een goal moeten opleveren, maar Samuel Essende wist deze kans helaas niet verzilveren, waardoor de score onveranderd bleef. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Marcos Leonardo Santos Almeida van Benfica die daarmee in de 88e minuut de eindstand bepaalde: 6-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter João António Ferreira Gonçalves bij een 6-1 eindstand in het voordeel van Benfica.

LIVE Benfica - Vizela 6-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Vizela teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Benfica Doelpunt David Neres Benfica 1-0
25' Wissel Vizela Wissel Fabijan Buntic voor Francesco Ruberto Vizela
25' Doelpunt Benfica Doelpunt Nicolás Otamendi met assist van David Neres Benfica 2-0
30' Doelpunt Benfica Doelpunt Tiago Gouveia Benfica 3-0
40' Gele kaart Vizela Gele kaart voor Bruno Costa Vizela
46' Doelpunt Benfica Doelpunt David Neres met assist van Rafa Benfica 4-0
49' Doelpunt Benfica Doelpunt Rafa met assist van Casper Tengstedt Benfica 5-0
46' Wissel Benfica Wissel Ángel Di María voor Rafa Benfica
46' Wissel Vizela Wissel Aleksandar Busnic voor Abdul Awudu Vizela
48' Doelpunt Vizela Doelpunt Samuel Essende Vizela 5-1
52' Gele kaart Vizela Gele kaart voor Anderson Vizela
59' Gele kaart Vizela Gele kaart voor Samuel Essende Vizela
62' Wissel Vizela Wissel Alberto Soro voor Domingos Quina Vizela
66' Wissel Benfica Wissel Fredrik Aursnes voor João Neves Benfica
71' Penalty gemist Vizela Penalty gemist Samuel Essende Samuel Essende Vizela
73' Gele kaart Vizela Gele kaart voor Aleksandar Busnic Vizela
76' Wissel Benfica Wissel Marcos Leonardo Santos Almeida voor Casper Tengstedt Benfica
85' Wissel Vizela Wissel Osama Rashid voor Bruno Costa Vizela
88' Doelpunt Benfica Doelpunt Marcos Leonardo Santos Almeida met assist van David Neres Benfica 6-1
89' Wissel Benfica Wissel Álvaro Fernández voor Tiago Gouveia Benfica
89' Wissel Benfica Wissel Benjamín Rollheiser voor David Neres Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Vizela
Opstellingen Benfica - Vizela
De opstellingen van Benfica en Vizela zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Vizela zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Vizela

Benfica en Vizela treffen elkaar in de 22e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter João António Ferreira Gonçalves en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Vizela in de Primeira Liga vond plaats op 16 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Benfica favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Vizela slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Benfica 4
Winst Vizela 0
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 1e positie staat, terwijl we Vizela terugvinden op de 18e plaats.