Nabeschouwing Boavista - Sporting CP (0-2) || Primeira Liga 2023/2024

Maandag 30 oktober 2023 - 21:15 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Boavista het maandag 30 oktober 2023 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Sporting CP. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Bessa Século XXI in Porto.

Via de Boavista - Sporting CP live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Boavista - Sporting CP (0-2)

Het Primeira Liga duel tussen Boavista en Sporting CP is onder leiding van scheidsrechter Nuno Miguel Serrano Almeida geëindigd in een 0-2 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door Geny Catamo , waarmee Sporting CP met 0-1 de leiding nam. Sporting CP vergrootte in de 85e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Pedro Gonçalves op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Sporting CP.

LIVE Boavista - Sporting CP 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Boavista - Sporting CP teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Geny Catamo  met assist van Matheus Reis Sporting CP 0-1
47' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Chidozie Awaziem Boavista
47' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Tiago Morais Boavista
59' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Filipe Ferreira Boavista
62' Wissel Boavista Wissel Bruno Lourenço voor Tiago Morais Boavista
69' Wissel Boavista Wissel Berna voor Gaius Makouta Boavista
69' Wissel Sporting CP Wissel Jeremiah St. Juste voor Sebastián Coates Sporting CP
74' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Marcus Edwards Sporting CP
74' Wissel Sporting CP Wissel Ricardo Esgaio voor Marcus Edwards Sporting CP
75' Wissel Boavista Wissel Luís dos Santos voor Filipe Ferreira Boavista
75' Wissel Sporting CP Wissel Nuno Santos voor Matheus Reis Sporting CP
75' Wissel Boavista Wissel Martim Tavares voor Masa Boavista
77' VAR: Afgekeurd doelpunt Robert Bozenik Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Robert Bozenik Boavista
85' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Pedro Gonçalves met assist van Ricardo Esgaio Sporting CP 0-2
86' Wissel Sporting CP Wissel Paulinho voor Viktor Gyökeres Sporting CP
86' Wissel Sporting CP Wissel Francisco Trincão voor Geny Catamo  Sporting CP
97' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Morten Hjulmand Sporting CP
Video hoogtepunten en samenvatting Boavista - Sporting CP
Opstellingen Boavista - Sporting CP
De opstellingen van Boavista en Sporting CP zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Boavista gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sporting CP zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Boavista - Sporting CP

Boavista en Sporting CP treffen elkaar in de 9e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nuno Miguel Serrano Almeida en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Boavista en Sporting CP in de Primeira Liga vond plaats op 12 maart 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting CP. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is Sporting CP favoriet. 18 keer wist de ploeg van Boavista te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Boavista. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Boavista 2
Winst Sporting CP 18
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Boavista op een 6e positie staat, terwijl we Sporting CP terugvinden op de 2e plaats.