Nabeschouwing Famalicão - Sporting Braga (1-2) || Primeira Liga 2023/2024

Donderdag 18 januari 2024 - 19:45 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Famalicão het donderdag 18 januari 2024 om 19:45 uur in eigen huis op tegen Sporting Braga. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Municipal 22 de Junho in Vila Nova de Famalicão.

Via de Famalicão - Sporting Braga live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Famalicão - Sporting Braga (1-2)

Het Primeira Liga duel tussen Famalicão en Sporting Braga is onder leiding van scheidsrechter Manuel António Rodrigues Oliveira geëindigd in een 1-2 overwinning voor Sporting Braga. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 62 minuten. Jhonder Cádiz maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Famalicão vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Sporting Braga kwam na 73 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Cristián Borja, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. Joe Mendes dacht na 92 minuten te scoren voor Sporting Braga, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

In de 101e minuut werd Álvaro Djaló van Famalicão met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Famalicão het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 1-2 eindigde in een overwinning voor Sporting Braga.

LIVE Famalicão - Sporting Braga 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Famalicão - Sporting Braga teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Vitor Carvalho Sporting Braga
26' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Pizzi Sporting Braga
27' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor O. Ataide da Silva Famalicão
46' Wissel Sporting Braga Wissel Rodrigo Zalazar voor Vitor Carvalho Sporting Braga
59' Jhonder Cádiz Famalicão
62' Penalty Famalicão Penalty Jhonder Cádiz Famalicão 1-0
63' Wissel Sporting Braga Wissel Roger voor Pizzi Sporting Braga
64' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor Chiquinho Famalicão
68' Wissel Famalicão Wissel Mihai Alexandru Dobre voor Chiquinho Famalicão
69' Wissel Famalicão Wissel Otso Liimatta voor Théo Fonseca Famalicão
69' Wissel Famalicão Wissel Filipe Soares voor Gustavo Sá Famalicão
71' Wissel Sporting Braga Wissel Bruma voor Víctor Gómez  Sporting Braga
73' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt Cristián Borja met assist van Roger Sporting Braga 1-1
76' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor Jhonder Cádiz Famalicão
86' Wissel Famalicão Wissel Henrique Araújo voor Jhonder Cádiz Famalicão
89' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor João Moutinho Sporting Braga
102' Cristián Borja Famalicão
90' Wissel Sporting Braga Wissel Henrique Araújo voor Sporting Braga
92' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt Joe Mendes met assist van Cristián Borja Sporting Braga
101' Rode kaart Famalicão Rode kaart voor Álvaro Djaló Rodrigo Zalazar Famalicão 1-2
91' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Gustavo Assunção Sporting Braga
103' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor Abel Ruiz Famalicão
103' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor Filipe Soares Famalicão
Video hoogtepunten en samenvatting Famalicão - Sporting Braga
Opstellingen Famalicão - Sporting Braga
Voorbeschouwing Famalicão - Sporting Braga

Famalicão en Sporting Braga treffen elkaar in de 18e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel António Rodrigues Oliveira en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Famalicão en Sporting Braga in de Primeira Liga vond plaats op 11 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Famalicão. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is Sporting Braga favoriet. 3 keer wist de ploeg van Famalicão te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Famalicão. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Famalicão 2
Winst Sporting Braga 3
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Famalicão op een 7e positie staat, terwijl we Sporting Braga terugvinden op de 4e plaats.