Nabeschouwing Porto - Vizela (4-1) || Primeira Liga 2023/2024

Zaterdag 16 maart 2024 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Porto het zaterdag 16 maart 2024 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Vizela. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Vizela live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Vizela (4-1)

Het Primeira Liga duel tussen Porto en Vizela is onder leiding van scheidsrechter João António Ferreira Gonçalves geëindigd in een 4-1 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Pepe zette Vizela op een 0-1 voorsprong in de 17e minuut van de wedstrijd. In de 49e minuut kreeg Matías Lacava van Vizela voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Vizela de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Francisco Conceição  namens Porto in de 54e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 68e minuut was het Porto dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Pepê. Na 77 minuten werd de voorsprong voor Porto vergroot nadat Evanilson de 3-1 wist te scoren. In de 89e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het Toni Martínez die namens Porto het net wist te raken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter João António Ferreira Gonçalves bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Porto.

LIVE Porto - Vizela 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Vizela teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Eigen doelpunt Vizela Eigen doelpunt Pepe Vizela 0-1
38' Gele kaart Vizela Gele kaart voor Matías Lacava Vizela
41' Gele kaart Vizela Gele kaart voor Bruno Costa Vizela
49' Tweede gele kaart Vizela Tweede gele kaart voor Matías Lacava Vizela
52' Wissel Vizela Wissel Matheus Pereira voor Sava Petrov Vizela
54' Doelpunt Porto Doelpunt Francisco Conceição  met assist van Alan Varela Porto 1-1
55' Wissel Porto Wissel Danny Namaso voor Alan Varela Porto
61' Wissel Vizela Wissel Aleksandar Busnic voor Jason Lokilo Vizela
68' Doelpunt Porto Doelpunt Pepê met assist van Danny Namaso Porto 2-1
76' Wissel Porto Wissel Stephen Eustáquio voor João Mário Porto
76' Wissel Porto Wissel Iván Jaime voor Nicolás González Porto
77' Doelpunt Porto Doelpunt Evanilson Porto 3-1
79' Wissel Vizela Wissel Diogo Nascimento voor Bruno Costa Vizela
79' Wissel Vizela Wissel Hugo Oliveira voor Tomás Silva Vizela
79' Wissel Vizela Wissel Alberto Soro voor Samuel Essende Vizela
85' Wissel Porto Wissel Jorge Sánchez voor Wenderson Galeno Porto
85' Wissel Porto Wissel Toni Martínez voor Evanilson Porto
89' Doelpunt Porto Doelpunt Toni Martínez Porto 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Vizela
Opstellingen Porto - Vizela
De opstellingen van Porto en Vizela zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Porto gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Vizela zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Porto - Vizela

Porto en Vizela treffen elkaar in de 26e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter João António Ferreira Gonçalves en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Vizela in de Primeira Liga vond plaats op 29 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Porto. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Porto favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Vizela slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Porto 5
Winst Vizela 0
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Porto op een 3e positie staat, terwijl we Vizela terugvinden op de 17e plaats.