Nabeschouwing Sporting Braga - Farense (2-1) || Primeira Liga 2023/2024

Zondag 18 februari 2024 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Sporting Braga het zondag 18 februari 2024 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Farense. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Municipal de Braga in Braga.

Via de Sporting Braga - Farense live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting Braga - Farense (2-1)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting Braga en Farense is onder leiding van scheidsrechter André Filipe Domingues Narciso geëindigd in een 2-1 overwinning voor Sporting Braga. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 41e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg João Moutinho van Sporting Braga via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 62 minuten was het Simon Banza die Sporting Braga op een 1-0 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Belloumi namens Farense in de 74e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Cher Ndour namens Sporting Braga in de 85e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter André Filipe Domingues Narciso, waardoor Sporting Braga dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sporting Braga - Farense 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting Braga - Farense teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

36' Gele kaart Farense Gele kaart voor Claudio Falcão Farense
39' Gele kaart Farense Gele kaart voor Bruno Duarte Farense
40' Gele kaart Farense Gele kaart voor Pastor Farense
41' Penalty gemist Sporting Braga Penalty gemist João Moutinho João Moutinho Sporting Braga
45' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Rodrigo Zalazar Sporting Braga
62' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt Simon Banza met assist van Roger Sporting Braga 1-0
63' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor José Fonte Sporting Braga
65' Wissel Farense Wissel Rafael Barbosa voor Elves Baldé Farense
65' Wissel Sporting Braga Wissel Álvaro Djaló voor Abel Ruiz Sporting Braga
65' Wissel Farense Wissel Fabrício Isidoro voor Claudio Falcão Farense
65' Wissel Sporting Braga Wissel Vitor Carvalho voor Rodrigo Zalazar Sporting Braga
65' Wissel Farense Wissel Belloumi voor Marco Matias Farense
73' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Álvaro Djaló Sporting Braga
74' Doelpunt Farense Doelpunt Belloumi met assist van Rafael Barbosa Farense 1-1
77' Wissel Sporting Braga Wissel Cher Ndour voor Pizzi Sporting Braga
78' Wissel Farense Wissel Zé Luís voor Bruno Duarte Farense
82' Wissel Sporting Braga Wissel Víctor Gómez  voor Roger Sporting Braga
82' Wissel Sporting Braga Wissel Rony Lopes voor Joe Mendes Sporting Braga
83' Wissel Farense Wissel Artur Jorge voor Zach Muscat Farense
85' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt Cher Ndour Sporting Braga 2-1
89' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Matheus Sporting Braga
96' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Sikou Niakaté  Sporting Braga
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting Braga - Farense
Opstellingen Sporting Braga - Farense
De opstellingen van Sporting Braga en Farense zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting Braga gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Farense zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting Braga - Farense

Sporting Braga en Farense treffen elkaar in de 22e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter André Filipe Domingues Narciso en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting Braga en Farense in de Primeira Liga vond plaats op 16 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Farense. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Sporting Braga favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Farense slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sporting Braga 2
Winst Farense 1
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting Braga op een 5e positie staat, terwijl we Farense terugvinden op de 9e plaats.