Nabeschouwing Sporting CP - Gil Vicente (3-1) || Primeira Liga 2023/2024

Maandag 4 december 2023 - 21:15 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Sporting CP het maandag 4 december 2023 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Gil Vicente. De wedstrijd wordt gespeeld in CGD Stadium Aurélio Pereira in Alcochete.

Via de Sporting CP - Gil Vicente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Gil Vicente (3-1)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting CP en Gil Vicente is onder leiding van scheidsrechter Cláudio Filipe Ruivo Pereira geëindigd in een 3-1 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door Rúben Fernandes, waarmee Gil Vicente met 0-1 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van Pedro Tiba zorgde ervoor dat Sporting CP op 1-1 kwam te staan in de 43e minuut. In de 52e minuut zette Viktor Gyökeres zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Sporting CP de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen. In de 58e minuut scoorde Sporting CP via Matheus Reis, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Cláudio Filipe Ruivo Pereira, waardoor Sporting CP dankzij een 3-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sporting CP - Gil Vicente 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Gil Vicente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Doelpunt Gil Vicente Doelpunt Rúben Fernandes met assist van Murilo de Souza Gil Vicente 0-1
39' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Ricardo Esgaio Sporting CP
43' Eigen doelpunt Sporting CP Eigen doelpunt Pedro Tiba Sporting CP 1-1
46' Wissel Sporting CP Wissel Jeremiah St. Juste voor Gonçalo Inácio Sporting CP
46' Wissel Sporting CP Wissel Matheus Reis voor Nuno Santos Sporting CP
46' Wissel Sporting CP Wissel Geny Catamo  voor Ricardo Esgaio Sporting CP
52' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Viktor Gyökeres Sporting CP 2-1
56' VAR: Afgekeurd doelpunt Viktor Gyökeres Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Viktor Gyökeres Pedro Gonçalves Sporting CP 3-1
58' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Matheus Reis Sporting CP
59' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Marcus Edwards Sporting CP
60' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Martim Neto Maxime Dominguez Sporting CP
60' Wissel Gil Vicente Wissel Roko Baturina voor Miguel Monteiro Gil Vicente
67' Wissel Gil Vicente Wissel Eduardo Quaresma voor Jeremiah St. Juste Gil Vicente
68' Wissel Sporting CP Wissel Viktor Gyökeres voor Sporting CP
69' Viktor Gyökeres Sporting CP
72' Wissel Gil Vicente Wissel Leonardo Buta voor Kiko Gil Vicente
72' Gele kaart Gil Vicente Gele kaart voor Rúben Fernandes Gil Vicente
72' Wissel Gil Vicente Wissel Tidjany Touré voor Murilo de Souza Gil Vicente
75' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Sebastián Coates Sporting CP
84' Wissel Sporting CP Wissel Paulinho voor Pedro Gonçalves Sporting CP
87' Wissel Gil Vicente Wissel Ali Alipour voor Félix Correia Gil Vicente
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Gil Vicente
Opstellingen Sporting CP - Gil Vicente
De opstellingen van Sporting CP en Gil Vicente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Gil Vicente zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Gil Vicente

Sporting CP en Gil Vicente treffen elkaar in de 12e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Cláudio Filipe Ruivo Pereira en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Gil Vicente in de Primeira Liga vond plaats op 5 april 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is Sporting CP favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Gil Vicente slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sporting CP 14
Winst Gil Vicente 2
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 2e positie staat, terwijl we Gil Vicente terugvinden op de 13e plaats.