Nabeschouwing Sporting CP - Vitória Guimarães (3-0) || Primeira Liga 2023/2024

Zondag 21 april 2024 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Sporting CP het zondag 21 april 2024 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Vitória Guimarães. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Sporting CP - Vitória Guimarães live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Vitória Guimarães (3-0)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting CP en Vitória Guimarães is onder leiding van scheidsrechter Cláudio Filipe Ruivo Pereira geëindigd in een 3-0 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door Pedro Gonçalves , waarmee Sporting CP met 1-0 de leiding nam. Sporting CP vergrootte in de 48e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Viktor Gyökeres op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 49e minuut volgde een derde treffer van Sporting CP, waarmee Viktor Gyökeres zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Cláudio Filipe Ruivo Pereira, waardoor Sporting CP dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sporting CP - Vitória Guimarães 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Vitória Guimarães teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Pedro Gonçalves  Sporting CP 1-0
48' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Viktor Gyökeres met assist van Pedro Gonçalves  Sporting CP 2-0
49' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Viktor Gyökeres met assist van Trincão Sporting CP 3-0
59' Wissel Vitória SC Wissel Nuno Santos voor André André Vitória SC
59' Wissel Vitória SC Wissel Jota Silva voor Adrián Butzke Vitória SC
70' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Trincão Sporting CP
76' Wissel Vitória SC Wissel Alberto Baio voor Afonso de Freitas Vitória SC
76' Wissel Vitória SC Wissel Mikel Villanueva  voor Tomás Ribeiro Vitória SC
78' Wissel Sporting CP Wissel Marcus Edwards  voor Pedro Gonçalves  Sporting CP
78' Wissel Sporting CP Wissel Hidemasa Morita voor Daniel Bragança Sporting CP
78' Wissel Sporting CP Wissel Paulinho voor Trincão Sporting CP
82' Wissel Sporting CP Wissel Eduardo Quaresma voor Jerry St. Juste Sporting CP
85' Wissel Vitória SC Wissel Nélson Oliveira voor Kaio César Vitória SC
86' Wissel Sporting CP Wissel Iván Fresneda voor Geny Catamo Sporting CP
93' Gele kaart Vitória SC Gele kaart voor Nélson Oliveira Vitória SC
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Vitória Guimarães
Opstellingen Sporting CP - Vitória Guimarães
De opstellingen van Sporting CP en Vitória Guimarães zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Vitória Guimarães zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Vitória Guimarães

Sporting CP en Vitória Guimarães treffen elkaar in de 30e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Cláudio Filipe Ruivo Pereira en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Vitória Guimarães in de Primeira Liga vond plaats op 9 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Vitória Guimarães. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide ploegen is Sporting CP favoriet. De thuisploeg wist 20 keer te winnen, terwijl Vitória Guimarães slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sporting CP 20
Winst Vitória Guimarães 5
Gelijkspel 8
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 1e positie staat, terwijl we Vitória Guimarães terugvinden op de 5e plaats.