Nabeschouwing Atalanta - Cagliari (1-2) || Serie A 2017/2018

Zaterdag 30 december 2017 - 15:00 uur

In de Serie A 2017/2018 neemt Atalanta het zaterdag 30 december 2017 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Cagliari. De wedstrijd wordt gespeeld in Gewiss Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Cagliari live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Cagliari (1-2)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Cagliari is onder leiding van scheidsrechter Fabrizio Pasqua geëindigd in een 1-2 overwinning voor Cagliari. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door L. Pavoletti, waarmee Cagliari met 0-1 de leiding nam. Cagliari vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Padoin op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 91e minuut wist Atalanta de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via A. Gomez. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Atalanta kwam hierna niet meer tot scoren.

In de 96e minuut moest Cagliari verder met een man minder, nadat S. Miangue een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Fabrizio Pasqua, waardoor Cagliari dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Atalanta - Cagliari 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Cagliari teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Cagliari Doelpunt L. Pavoletti met assist van L. Cigarini Cagliari 0-1
21' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor L. Cigarini Cagliari
23' Doelpunt Cagliari Doelpunt S. Padoin met assist van D. Farias Cagliari 0-2
45' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor M. Andreolli Cagliari
46' Wissel Atalanta Wissel A. Cornelius voor A. Petagna Atalanta
53' Wissel Cagliari Wissel F. Pisacane voor M. Andreolli Cagliari
57' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor S. Miangue Cagliari
64' Wissel Atalanta Wissel B. Cristante voor G. Mancini Atalanta
74' Wissel Cagliari Wissel M. Sau voor L. Pavoletti Cagliari
86' Wissel Atalanta Wissel R. Orsolini voor J. Ilicic Atalanta
86' Wissel Cagliari Wissel A. Deiola voor D. Farias Cagliari
91' Doelpunt Atalanta Doelpunt A. Gomez met assist van R. Toloi Atalanta 1-2
92' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor L. Ceppitelli Cagliari
96' Tweede gele kaart Cagliari Tweede gele kaart voor S. Miangue Cagliari
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Cagliari
Opstellingen Atalanta - Cagliari

Voorbeschouwing Atalanta - Cagliari

Atalanta en Cagliari treffen elkaar in de 19e speelronde van de Serie A van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fabrizio Pasqua en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Cagliari in de Serie A vond plaats op 5 februari 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atalanta. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is Atalanta favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Cagliari slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Atalanta 8
Winst Cagliari 6
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 8e positie staat, terwijl we Cagliari terugvinden op de 16e plaats.