Nabeschouwing Atalanta - Frosinone (5-0) || Serie A 2023/2024

Maandag 15 januari 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Atalanta het maandag 15 januari 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Frosinone. De wedstrijd wordt gespeeld in Gewiss Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Frosinone live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Frosinone (5-0)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Frosinone is onder leiding van scheidsrechter Alessandro Prontera geëindigd in een 5-0 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 8 minuten. Teun Koopmeiners maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Atalanta vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Atalanta vergrootte in de 13e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Éderson op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 14e minuut volgde een derde treffer van Atalanta, waarmee Charles De Ketelaere zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Atalanta geen gas terug, waardoor in de 83e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Davide Zappacosta. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Atalanta. Deze werd gescoord door Emil Holm in de 90e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alessandro Prontera bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Atalanta.

LIVE Atalanta - Frosinone 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Frosinone teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Penalty Atalanta Penalty Teun Koopmeiners Atalanta 1-0
13' Doelpunt Atalanta Doelpunt Éderson Atalanta 2-0
14' Doelpunt Atalanta Doelpunt Charles De Ketelaere met assist van Marten de Roon Atalanta 3-0
46' Wissel Frosinone Wissel Simone Romagnoli voor Mateus Lusuardi Frosinone
46' Wissel Frosinone Wissel Francesco Gelli voor Abdou Harroui Frosinone
46' Wissel Frosinone Wissel Farès Ghedjemis voor Pol Lirola Frosinone
54' Wissel Atalanta Wissel Isak Hien voor Sead Kolasinac Atalanta
54' Wissel Atalanta Wissel Davide Zappacosta voor Matteo Ruggeri Atalanta
62' Wissel Atalanta Wissel Luis Muriel voor Gianluca Scamacca Atalanta
63' Wissel Atalanta Wissel Aleksei Miranchuk voor Charles De Ketelaere Atalanta
70' Gele kaart Frosinone Gele kaart voor Simone Romagnoli Frosinone
75' Wissel Frosinone Wissel Mehdi Bourabia voor Luca Mazzitelli Frosinone
81' Wissel Atalanta Wissel Mario Pasalic voor Éderson Atalanta
83' Doelpunt Atalanta Doelpunt Davide Zappacosta met assist van Mario Pasalic Atalanta 4-0
84' Wissel Frosinone Wissel Arijon Ibrahimović voor Matías Soulé Frosinone
90' Doelpunt Atalanta Doelpunt Emil Holm Atalanta 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Frosinone
Opstellingen Atalanta - Frosinone
De opstellingen van Atalanta en Frosinone zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Frosinone zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Atalanta - Frosinone

Atalanta en Frosinone treffen elkaar in de 20e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alessandro Prontera en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Frosinone in de Serie A vond plaats op 26 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Frosinone. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Atalanta favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Frosinone slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Atalanta 3
Winst Frosinone 1
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 8e positie staat, terwijl we Frosinone terugvinden op de 15e plaats.