Nabeschouwing Bologna - Frosinone (2-1) || Serie A 2023/2024

Zondag 22 oktober 2023 - 15:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Bologna het zondag 22 oktober 2023 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Frosinone. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Renato Dall'Ara in Bologna.

Via de Bologna - Frosinone live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bologna - Frosinone (2-1)

Het Serie A duel tussen Bologna en Frosinone is onder leiding van scheidsrechter Daniele Doveri geëindigd in een 2-1 overwinning voor Bologna. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door Lewis Ferguson, waarmee Bologna met 1-0 de leiding nam. Bologna vergrootte in de 22e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Lorenzo De Silvestri op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Frosinone vervolgens op 2-1. Het was Matías Soulé die vanaf 11 meter wist te scoren in de 63e minuut.

In de 93e minuut moest Frosinone verder met een man minder, nadat Luca Mazzitelli een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Daniele Doveri, waardoor Bologna dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Bologna - Frosinone 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bologna - Frosinone teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Bologna Doelpunt Lewis Ferguson Bologna 1-0
22' Doelpunt Bologna Doelpunt Lorenzo De Silvestri Bologna 2-0
56' Wissel Frosinone Wissel Jaime Báez voor Luca Garritano Frosinone
56' Wissel Frosinone Wissel Marvin Cuni voor Walid Cheddira Frosinone
59' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Michel Aebischer Bologna
61' Marvin Cuni Frosinone
63' Penalty Frosinone Penalty Matías Soulé Frosinone 2-1
74' Wissel Bologna Wissel Victor Kristiansen voor Charalampos Lykogiannis Bologna
74' Wissel Bologna Wissel Dan Ndoye voor Riccardo Orsolini Bologna
75' Wissel Frosinone Wissel Marco Brescianini voor Enzo Barrenechea Frosinone
75' Wissel Frosinone Wissel Arijon Ibrahimović voor Reinier Frosinone
83' Wissel Bologna Wissel Nikola Moro voor Alexis Saelemaekers Bologna
84' Wissel Bologna Wissel Oussama El Azzouzi voor Remo Freuler Bologna
84' Wissel Bologna Wissel Tommaso Corazza voor Lorenzo De Silvestri Bologna
85' Wissel Frosinone Wissel Kaio Jorge voor Anthony Oyono Frosinone
87' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Joshua Zirkzee Bologna
87' Gele kaart Frosinone Gele kaart voor Luca Mazzitelli Frosinone
93' Tweede gele kaart Frosinone Tweede gele kaart voor Luca Mazzitelli Frosinone
Video hoogtepunten en samenvatting Bologna - Frosinone
Opstellingen Bologna - Frosinone
De opstellingen van Bologna en Frosinone zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bologna gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Frosinone zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Bologna - Frosinone

Bologna en Frosinone treffen elkaar in de 9e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Doveri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bologna en Frosinone in de Serie A vond plaats op 27 januari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Frosinone. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Frosinone favoriet. 2 keer wist de ploeg van Bologna te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Bologna. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Bologna 1
Winst Frosinone 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bologna op een 12e positie staat, terwijl we Frosinone terugvinden op de 9e plaats.