Nabeschouwing Fiorentina - Napoli (3-0) || Serie A 2017/2018

Zondag 29 april 2018 - 18:00 uur

In de Serie A 2017/2018 neemt Fiorentina het zondag 29 april 2018 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Napoli (3-0)

Het Serie A duel tussen Fiorentina en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Paolo Silvio Mazzoleni geëindigd in een 3-0 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor K. Koulibaly in de 8e minuut, waardoor Napoli met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel in de eerste helft, na 34 minuten was het G. Simeone die Fiorentina op een 1-0 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Fiorentina via een goal van G. Simeone in de 62e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 94e minuut volgde een derde treffer van Fiorentina, waarmee G. Simeone zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Paolo Silvio Mazzoleni, waardoor Fiorentina dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Fiorentina - Napoli 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Rode kaart Napoli Rode kaart voor K. Koulibaly Napoli
10' Wissel Napoli Wissel L. Tonelli voor Jorginho Napoli
24' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor V. Laurini Fiorentina
33' Gele kaart Napoli Gele kaart voor R. Albiol Napoli
34' Doelpunt Fiorentina Doelpunt G. Simeone met assist van C. Biraghi Fiorentina 1-0
37' Gele kaart Napoli Gele kaart voor J. Callejon Napoli
46' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor M. Badelj Fiorentina
58' Wissel Napoli Wissel A. Milik voor D. Mertens Napoli
58' Wissel Napoli Wissel P. Zielinski voor M. Hamsik Napoli
60' Gele kaart Napoli Gele kaart voor A. Milik Napoli
62' Wissel Fiorentina Wissel B. Gaspar voor V. Laurini Fiorentina
62' Doelpunt Fiorentina Doelpunt G. Simeone Fiorentina 2-0
74' Wissel Fiorentina Wissel V. Eysseric voor R. Saponara Fiorentina
76' Gele kaart Napoli Gele kaart voor L. Insigne Napoli
78' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor V. Eysseric Fiorentina
79' Gele kaart Napoli Gele kaart voor M. Rui Napoli
84' Wissel Fiorentina Wissel S. Cristoforo voor M. Badelj Fiorentina
94' Doelpunt Fiorentina Doelpunt G. Simeone Fiorentina 3-0
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Napoli
Opstellingen Fiorentina - Napoli

Voorbeschouwing Fiorentina - Napoli

Fiorentina en Napoli treffen elkaar in de 35e speelronde van de Serie A van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paolo Silvio Mazzoleni en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Napoli in de Serie A vond plaats op 10 december 2017 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide teams is Napoli favoriet. 10 keer wist de ploeg van Fiorentina te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Fiorentina. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 4
Winst Napoli 10
Gelijkspel 7
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 9e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 2e plaats.