Nabeschouwing Fiorentina - Sassuolo (5-1) || Serie A 2023/2024

Zondag 28 april 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Fiorentina het zondag 28 april 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Sassuolo. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Florence.

Via de Fiorentina - Sassuolo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Sassuolo (5-1)

Het Serie A duel tussen Fiorentina en Sassuolo is onder leiding van scheidsrechter Matteo Marcenaro geëindigd in een 5-1 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door Riccardo Sottil, waarmee Fiorentina met 1-0 de leiding nam. Fiorentina vergrootte in de 54e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Lucas Martínez Quarta op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 57e minuut wist Sassuolo de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Kristian Thorstvedt.

Na 58 minuten werd de voorsprong voor Fiorentina vergroot nadat Nicolás González de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 62e minuut nadat Antonín Barák namens Fiorentina de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 66e minuut en kwam op naam te staan van Fiorentina speler Nicolás González, die daarmee tekende voor de 5-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Matteo Marcenaro en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van Fiorentina.

LIVE Fiorentina - Sassuolo 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Sassuolo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Ruan Tressoldi Sassuolo
17' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Riccardo Sottil met assist van Arthur Melo Fiorentina 1-0
32' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Lucas Martínez Quarta Fiorentina
46' Wissel Sassuolo Wissel Samuele Mulattieri voor Mattia Viti Sassuolo
46' Wissel Sassuolo Wissel Nedim Bajrami voor Cristian Volpato Sassuolo
46' Wissel Fiorentina Wissel Nicolás González voor Jonathan Ikoné Fiorentina
54' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Lucas Martínez Quarta met assist van Arthur Melo Fiorentina 2-0
57' Doelpunt Sassuolo Doelpunt Kristian Thorstvedt met assist van Josh Doig Sassuolo 2-1
58' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Nicolás González met assist van Riccardo Sottil Fiorentina 3-1
62' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Antonín Barák met assist van Riccardo Sottil Fiorentina 4-1
64' Wissel Sassuolo Wissel Matheus Henrique voor Pedro Obiang Sassuolo
64' Wissel Sassuolo Wissel Filippo Missori voor Ruan Tressoldi Sassuolo
66' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Nicolás González met assist van Antonín Barák Fiorentina 5-1
67' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Kristian Thorstvedt Sassuolo
71' Wissel Fiorentina Wissel Andrea Belotti voor Christian Kouamé Fiorentina
71' Wissel Fiorentina Wissel Pietro Comuzzo voor Lucas Martínez Quarta Fiorentina
73' Wissel Sassuolo Wissel Emil Konradsen Ceide voor Daniel Boloca Sassuolo
80' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Pietro Comuzzo Fiorentina
80' Wissel Fiorentina Wissel Maxime López voor Arthur Melo Fiorentina
83' Wissel Fiorentina Wissel Gaetano Castrovilli voor Riccardo Sottil Fiorentina
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Sassuolo
Opstellingen Fiorentina - Sassuolo
De opstellingen van Fiorentina en Sassuolo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sassuolo zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Sassuolo

Fiorentina en Sassuolo treffen elkaar in de 34e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Matteo Marcenaro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Sassuolo in de Serie A vond plaats op 6 januari 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sassuolo. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Fiorentina favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Sassuolo slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 8
Winst Sassuolo 7
Gelijkspel 6
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 9e positie staat, terwijl we Sassuolo terugvinden op de 19e plaats.