Nabeschouwing Napoli - Bologna (0-2) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 11 mei 2024 - 18:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Napoli het zaterdag 11 mei 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Bologna (0-2)

Het Serie A duel tussen Napoli en Bologna is onder leiding van scheidsrechter Luca Pairetto geëindigd in een 0-2 overwinning voor Bologna. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Dan Ndoye, waarmee Bologna met 0-1 de leiding nam. Bologna vergrootte in de 12e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Stefan Posch op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Een penalty in de 22e minuut was de ideale kans voor Napoli om te scoren. Matteo Politano was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 0-2 bleef.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 0-2 stand in het voordeel van Bologna.

LIVE Napoli - Bologna 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Bologna Doelpunt Dan Ndoye Bologna 0-1
12' Doelpunt Bologna Doelpunt Stefan Posch met assist van Riccardo Calafiori Bologna 0-2
22' Penalty gemist Napoli Penalty gemist Matteo Politano Matteo Politano Napoli
33' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Khvicha Kvaratskhelia Napoli
47' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Jens Cajuste Napoli
56' Wissel Bologna Wissel Riccardo Orsolini voor Jens Odgaard Bologna
56' Wissel Bologna Wissel Alexis Saelemaekers voor Dan Ndoye Bologna
61' Wissel Napoli Wissel Cyril Ngonge voor Matteo Politano Napoli
71' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Jhon Lucumí Bologna
72' Wissel Napoli Wissel Giacomo Raspadori voor Joshua Zirkzee  Napoli
73' Wissel Bologna Wissel Santiago Castro voor Jens Cajuste Bologna
73' Wissel Bologna Wissel Giovanni Fabbian voor Kacper Urbański Bologna
81' Wissel Napoli Wissel Pasquale Mazzocchi voor Khvicha Kvaratskhelia Napoli
81' Wissel Napoli Wissel Giovanni Simeone voor Frank Anguissa Napoli
81' Wissel Napoli Wissel Hamed Junior Traorè voor Mathías Olivera Napoli
82' Wissel Bologna Wissel Oussama El Azzouzi voor Remo Freuler Bologna
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Bologna
Opstellingen Napoli - Bologna
De opstellingen van Napoli en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Bologna zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Bologna

Napoli en Bologna treffen elkaar in de 36e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luca Pairetto en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Bologna in de Serie A vond plaats op 24 september 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Bologna slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 17
Winst Bologna 6
Gelijkspel 6
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 8e positie staat, terwijl we Bologna terugvinden op de 4e plaats.