Nabeschouwing Napoli - Inter Milan (0-3) || Serie A 2023/2024

Zondag 3 december 2023 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Napoli het zondag 3 december 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Inter Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Inter Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Inter Milan (0-3)

Het Serie A duel tussen Napoli en Inter Milan is onder leiding van scheidsrechter Davide Massa geëindigd in een 0-3 overwinning voor Inter Milan. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 44e minuut door Hakan Çalhanoğlu , waarmee Inter met 0-1 de leiding nam. Inter vergrootte in de 61e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Nicolò Barella op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was Marcus Thuram van Inter die de 0-3 wist te maken in de 85e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Davide Massa, waardoor Inter Milan dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Napoli - Inter Milan 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Inter Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' VAR: Afgekeurd doelpunt Marcus Thuram Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Marcus Thuram Inter
18' Wissel Inter Wissel Carlos Augusto voor Stefan de Vrij Inter
44' Doelpunt Inter Doelpunt Hakan Çalhanoğlu  met assist van Nicolò Barella Inter 0-1
58' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Eljif Elmas Napoli
61' Doelpunt Inter Doelpunt Nicolò Barella met assist van Lautaro Martínez Inter 0-2
68' Wissel Napoli Wissel Giacomo Raspadori voor Matteo Politano Napoli
73' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Amir Rrahmani  Napoli
74' Wissel Napoli Wissel Jesper Lindstrøm voor Eljif Elmas Napoli
75' Wissel Napoli Wissel Piotr Zielinski voor Stanislav Lobotka Napoli
77' Wissel Inter Wissel Davide Frattesi voor Henrikh Mkhitaryan Inter
77' Wissel Inter Wissel Juan Cuadrado voor Denzel Dumfries Inter
78' Gele kaart Inter Gele kaart voor Matteo Darmian Inter
85' Gele kaart Inter Gele kaart voor Marcus Thuram Inter
85' Doelpunt Inter Doelpunt Marcus Thuram met assist van Juan Cuadrado Inter 0-3
86' Wissel Inter Wissel Yann Bisseck voor Matteo Darmian Inter
86' Wissel Inter Wissel Marko Arnautović voor Marcus Thuram Inter
87' Wissel Napoli Wissel Alessio Zerbin voor Natan Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Inter Milan
Opstellingen Napoli - Inter Milan
De opstellingen van Napoli en Inter Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Inter Milan zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Inter Milan

Napoli en Inter Milan treffen elkaar in de 14e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Davide Massa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Inter Milan in de Serie A vond plaats op 21 mei 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Inter Milan favoriet. 12 keer wist de ploeg van Napoli te winnen, tegenover 11 winstpartijen voor Napoli. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Napoli 11
Winst Inter Milan 12
Gelijkspel 9
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 4e positie staat, terwijl we Inter Milan terugvinden op de 2e plaats.