Nabeschouwing Napoli - Sampdoria (3-2) || Serie A 2017/2018

Zaterdag 23 december 2017 - 15:00 uur

In de Serie A 2017/2018 neemt Napoli het zaterdag 23 december 2017 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Sampdoria (3-2)

Het Serie A duel tussen Napoli en Sampdoria is onder leiding van scheidsrechter Davide Massa geëindigd in een 3-2 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Sampdoria kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van G. Ramirez. Napoli kwam in de 16e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Allan, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Sampdoria vervolgens op 1-2. Het was F. Quagliarella die vanaf 11 meter wist te scoren in de 27e minuut.

Na 33 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat L. Insigne de 2-2 maakte voor Napoli. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Napoli dat in de 39e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat M. Hamsik de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 77 minuten kon M. Rui van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Napoli het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Davide Massa en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Napoli.

LIVE Napoli - Sampdoria 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Sampdoria Doelpunt G. Ramirez Sampdoria 0-1
16' Doelpunt Napoli Doelpunt Allan Napoli 1-1
18' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor I. Strinic Sampdoria
21' Gele kaart Napoli Gele kaart voor D. Mertens Napoli
26' Gele kaart Napoli Gele kaart voor E. Hysaj Napoli
27' Penalty Sampdoria Penalty F. Quagliarella Sampdoria 1-2
33' Doelpunt Napoli Doelpunt L. Insigne met assist van D. Mertens Napoli 2-2
39' Doelpunt Napoli Doelpunt M. Hamsik met assist van D. Mertens Napoli 3-2
52' Gele kaart Napoli Gele kaart voor M. Rui Napoli
56' Wissel Napoli Wissel A. Diawara voor Jorginho Napoli
57' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor E. Viviano Sampdoria
62' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor L. Torreira Sampdoria
70' Wissel Napoli Wissel P. Zielinski voor M. Hamsik Napoli
71' Wissel Sampdoria Wissel V. Verre voor E. Barreto Sampdoria
72' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor V. Verre Sampdoria
75' Wissel Sampdoria Wissel D. Kownacki voor F. Quagliarella Sampdoria
77' Tweede gele kaart Napoli Tweede gele kaart voor M. Rui Napoli
79' Wissel Napoli Wissel C. Maggio voor L. Insigne Napoli
82' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor G. Ramirez Sampdoria
86' Wissel Sampdoria Wissel D. Zapata voor I. Strinic Sampdoria
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Sampdoria
Opstellingen Napoli - Sampdoria

Voorbeschouwing Napoli - Sampdoria

Napoli en Sampdoria treffen elkaar in de 18e speelronde van de Serie A van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Davide Massa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Sampdoria in de Serie A vond plaats op 28 mei 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Sampdoria slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 12
Winst Sampdoria 1
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 1e positie staat, terwijl we Sampdoria terugvinden op de 6e plaats.